Издателство „Лемур“ разказва „Как се раждат книгите“ на специално събитие, посветено на магията на книгоиздаването

5/5

В края на май паркът пред НДК се изпълва с книги, а културният календар – с литературни събития. Но знаете ли какъв е пътят на едно издание докато стигне до домашната ви библиотека? Как се избират новите заглавия? Каква е ролята на преводача, редактора, коректора? Как се създава отличаваща се корица?

Отговорите на всички тези въпроси ви очакват на 30 май (вторник) от 18:30 часа в РЦСИ „Топлоцентрала“, ет. 2, Сцена Бар.

В рамките на културната програма на Пролетен панаир на книгата издателство „Лемур“ ни кани на една литературна вечер, посветена на различните етапи на книгоиздаването – от подбора и правата до книжарницата. Заедно с преводачи, дизайнери, редактори и още интересни гости издателите ще обсъждат примери от практиката и ще ни разкажат как се раждат книгите.

Модератор на събитието ще бъде журналистката Анна Ангелова – продуцент и водещ на предаването „Библиотеката“ по БНТ.

Сред гостите са Дария Карапеткова – преводач и преподавател в Софийски университет, талантливите дизайнери от dequitas и коректорката Валентина Пенева. Преводачката Рада Ганкова ще се включи с кратко видео с любопитни факти относно работата си по романите „Торто арадо“ от бразилския писател Итамар Виейра Жуниор и „Време за преструвки“ от португалския автор Жоао Пинто Коелю. Соня Хачикян, управител на „Лемур“, ще разкаже повече за подбора, редакцията и разпространението на книгите.

Ако и вие, като нас, обичате книгите и четенето, то мястото е „Топлоцентрала“, ет. 2, Сцена Бар, а датата е 30 май от 18:30 часа!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp