Издателство „Лемур“ има удоволствието да Ви покани на премиера на романа „Мадам Екзюпери и звездите на небето“ от Софи Вияр!

5/5

Заповядайте на 5 април (сряда) от 18:30 часа в Dada Bar (ул. „Георги Бенковски“ 10), където ще  бъде представен романът „Мадам Екзюпери и звездите на небето“ от Софи Вияр, а успоредно с това издателство „Лемур“ ще oтбележи и третия си рожден ден!

Книгата на Софи Вияр ни среща с една изключително интересна, темпераментна, смела жена, която вдъхновява Антоан дьо Сент Екзюпери за най-емблематичното му произведение. По време на събитието ще ви научим повече за съдбата на Консуело, за „Малкият принц“ и паралелите с реалната история на знаменитата двойка.

Специално участие в премиерата ще вземе доц. Георги Лозанов, който ще разкаже малко известни факти за „Малкият принц“ и творчеството на Екзюпери. Журналистката и телевизионна водеща Анна Ангелова ще прочете интригуващ откъс от романа. А красиви музикални изпълнения от Милена Златарова (виола) и Павел Златаров (цигулка) ще потопят гостите в атмосферата на книгата.

От издателвтото подготвят и други изненади и – както подобава на истински празник – ще посрещнат гостите с вино и с много добро настроение!

Софи Вияр е псевдоним на успешна немска писателка, журналистка и политолог. По време на едно пътуване до любимия ѝ град Венеция, тя посещава колекцията на Пеги Гугенхайм. Очарована от нея и от историята на известната колекционерка на изкуство, Вияр пише романа „Пеги Гугенхайм и мечтата за щастие“, който влиза в списъка с бестселъри на Spiegel. На голям успех се радва и следващата ѝ книга – „Мадам Екзюпери и звездите на небето“, която вече е преведена на различни езици и публикувана в редица европейски страни. През 2023 г. и българските читатели ще могат да се насладят на завладяващия роман.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp