Иван Костов и неговите „Свидетелства за прехода” препълниха книжарница „Сиела” на ул. „Граф Игнатиев” в София

5/5

Препълнена книжарница „Сиела” на ул. „Граф Игнатиев” в София за среща с автограф с бившия министър-председател на България в периода 1997-2001 г. и настоящ директор на Центъра за анализ и управление на риска Иван Костов на 2 юли! Желаещите да се видят с автора на „Свидетелства за прехода” (ИК „Сиела”) бяха дошли час по-рано и чакаха нетърпеливо във и пред книжарницата.

фотограф: Теодора Тодорова

Мемоарната книга на Иван Костов „Свидетелства за прехода” предизвика нов фурор на организираната от издателите среща с автограф в книжарница „Сиела” на ул. „Граф Игнатиев” в столицата. Повече от 200 човека се изредиха да вземат автограф, да поговорят и да се снимат с министър-председателя на България в периода 1997-2001 г. на 2 юли (вторник), като много от тях бяха дошли още в 16:30 часа и чакаха нетърпеливо във и пред книжарницата.

фотограф: Теодора Тодорова

Иван Костов дойде точно навреме и успя да обърне внимание на всеки от желаещите да се видят с него.

Свидетелства за прехода” излезе през април тази година и предизвика много силен интерес. Мемоарите на Иван Костов не слизат от челните места в класациите за най-продавани книги в България вече три месеца, а броят на желаещите да се срещнат лично с него и да чуят от първо лице за книгата е огромен. По този повод издателство „Сиела” организира тази лятна среща с автограф, интересът към която отново бе голям.

фотограф: Теодора Тодорова

В мемоарите си Иван Костов отделя най-голямо внимание на страната и процесите, през които тя преминава от 1989 г. до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г. По този начин 47-ият премиер създава важен исторически документ, даващ началото на нов необходим, макар и болезнен разговор за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България.

фотограф: Теодора Тодорова
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp