Иван-чай – тръпчивина на юбски билки, сладост на мед и аромат на сибирско лято

Иван-чай е руска напитка, която са обичали и ценили много преди появата на зеления и черния чай по руските земи. Той има ярко изразен незабравим вкус, в който се чувства тръпчивината на юбските билки, сладостта на меда и аромата на краткото сибирско лято!

Ботаническото наименование на Иван-чая е кипрей, на български – дребнолистна върбовка. Той е непретенциозен и расте практически на цялата територия на Русия и в страните с подобен климат. Особено ценен е кипреят, израстнал в Алтай – в едно от най-екологично чистите райони на планетата. Именно тук се подготвя суровината за фиточая от TianDe.

В древна Русия Иван-чаят е известен отдавна – първите споменавания за него са от летописите от XII век. Тази напитка е била винаги на уважение и при селяните, и при монасите, и князете благодарение на своите невероятни свойства.

От древни времена целебната ароматна напитка от кипрей са пили за подобряване на обмена на веществата, за нормализацията на съня, за укрепване но имунитета. Иван-чай са приемали не само вътрешно, но и външно – клонки от растението са вплитали в брезовите метлички, с които са се парили в банята, извеждайки по този начин токсините от организма.

Благодарение на високото съдържание на витамин С кипреят е много полезен при простуда и за нейната профилактика. От гледна точка на биоенергетиката кипреят Възстановява биополето, прекратява изтичането на енергията и оптимизира нейното усвояване и трансформация в човешкия организъм.

Съставът на Иван-чая включва: важни микроелементи (желязо, фосфор, мед, манган, калий, калций и други); лесноусвояем растителен белтък (способства за насищане на организма с енергия) ; биофлавоноиди, дъбилни вещества и пектини (растителни фибри); витамини от групата B и магнезии, витамин C (съдържание му в Иван Чая е няколко пъти по-високо отколкото в лимона и черния касис).

Действия:

  • подобряват обменните процеси в организма;
  • успокоява нервната система и повишава работоспособността;
  • избавя организма от излишното и благотворно влияе на храносмилането;
  • укрепва имунитета

Иван-чай не съдържа кофеин, пуринови съединения и оксалова киселина, които могат да нарушат обмена на веществата, а също така да предизвикат привикване.

Поръчайте на телефон 0892 226 20 или на лично съобщение във Facebook страницата ни. Повече информация можете да намерите тук.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.