Италия: Три средновековни селища, които не трябва да пропускате

Има много места в Италия, които туристите посещават. А ако пътят някога ви отведе точно в тази страна, задължително посетете някои от тези места, разбира се, ако искате да сте по-богати с още едно прекрасно изживяване.
Средовековното село Долчеаква в региона Лигурия, недалеч от град Империя, ще познаете замъка Дори и мостовете над река Нервия.

Тези, които решат да посетят това място може да се насладите на разходки по тесните улици,  изработени от камък и няколкото впечатляващи църкви, а като сувенир може да избере някое от отличните регионални вина и да се изкачат на хълма, на който се намира самата селище.

Уникален поглед предлага квартал Кастилионе част Лаго в град Перуджа, и то от средновековната крепост, която гледа към Тразименско езеро, в района Умбрия.

Построен е през 13 век от Фридрих II, крал на Римската империя, а заради формата си, вдъхновена от едноименното съзвездие, е била известна като крепост на лъва.

В комплекса са разположени и няколко затворени сгради, църкви и един дворец, в която се намира най-голямата серия от снимки от 16-ти век и която описва делата на римските герои и забележителностите от гръцката митология.

Модика, квартал разположена в югоизточната част на Сицилия, цветала по времето на норманите, около 1139 г., и по-късно израстна в изключително важно културно и религиозно средище, пише Huffington Post.

Днес смятан за един от най-романтичния град в Италия, известен с бароковия паметници, вкусни местни шоколади и къщите, в които туристите отсядат при местните жители. Модика още е наричана и Ciocobarocco (Чокобароко), според вековната шоколадова традиция.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.