Интернет предприемач написа научнофантастичен роман

Александър Ненов – един от най-популярните онлайн предприемачи и консултанти по дигитален маркетинг у нас, написа научнофантастичен роман. Летящата планета“ е едновременно антиутопия и напълно реалистичен сценарии, който разказва какъв би бил животът ни, ако обърнем гръб на науката, за да запазим крехкото екоравновесие, което почти сме попиляли с технологичния си напредък, и заживеем (отново) в свят, чиято посока на развитие няма нищо общо с Космоса и необятната Вселена.

Известният онлайн предприемач и консултант Александър Ненов написа първата си художествена книга – антиутопичния роман „Летящата планета“, който ни пренася в (не)далечното, свръхтехнологично и изпълнено с удобства, но особено мрачно бъдеще. Там  науката е мръсна дума, учените са в нелегалност, а катастрофалните последици от това застрашават не само човечеството, но и цялата ни планета.

Сюжетът на „Летящата планета“ ни отвежда в 2054 година, когато Зелените са превзели властта в по-голямата част от света, защото човечеството е изправено пред потресваща екокатастрофа. Полетите в Космоса са забранени, изследванията на Вселената нямат никакво държавно финансиране, повечето частни фирми и корпорации избягват да даряват пари за подобни каузи, а най-масовото гонение на учените по света е факт.

Ненадейно, докато се стяга за поредната си самотна вечер в пустеещия комплекс на Европейската южна обсерватория, астрофизикът д-р Едуардо Алварес става свидетел на невиждано до момента събитие – огромен космически обект лети с бясна скорост към Земята. За нещастие това далеч не е халюцинация на Алварес – същото наблюдават и други астрофизици, укрили се в малкото останали по света обсерватории. Какво ще донесе този обект? Дали приближаващата заплаха води към Земята живот или предстоящите събития ще променят планетата ни генерално? Кои отличителни черти ще съхрани човечеството? От какво ще трябва да се лиши обикновеният човек в името на живота си?

Предстои да разберем от Алекс Ненов и романа му „Летящата планета“, който е колкото антиутопичен, толкова и възможен сценарии за близкото бъдеще.

Премиерата на „Летящата планета“ е насрочена за 5 октомври (четвъртък) от 19:00 часа в столичния Dada Cultural Bar (ул. „Георги Бенковски“ 10). Освен Ненов, в представянето ще вземе участие и създателят на сайта „Аз чета“ и PR Александър Кръстев.

За автора:

Александър Ненов е едно от най-популярните лица в българския онлайн бизнес. Развил и продал десетки онлайн бизнеси през последните 20 години, сред брандовете, които Ненов е консултирал и(ли) реализирал са Microsoft, Samsung, Co

ca-Cola, KLM, NasamNatam, Peika.bg и други. Основал сайта Teenproblem.net в началото на новото хилядолетие, през 2007 г. Ненов го продава, осъществявайки  най-голямата публична сделка към онзи момент и една от най-големите и до днес в българското онлайн пространство. Огромен (по)читател на литературата – в частност на научната фантастика, физиката и астрономията – Ненов е носител и на престижната награда „Рицар на книгата“ – за кампанията „Якото четене“, реализирана в сайта TeenProblem.net, която достига до над 1 000 000 посетители. Алекс Ненов е автор и на няколко книги, свързани с работата му: „На 1 клик разстояние“ (изчерпана), „Как да печелим от интернет“ и „Интернет безопасност“ . „Летящата планета“ е първият му роман.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.