Институт Сервантес-София отбелязва Деня на испанското кино с безплатна онлайн прожекция на филма на Фернандо Фернан-Гомес „Пътуване без посока“

5/5

На 6 октомври в Испания за първи път се чества „Ден на испанското кино“, като признание за ролята на режисьорите, тяхното влияние и значение в културния и социалния живот на страната.

По този повод Институт Сервантес и AECID представят, на всички любители на испанското кино, филма „Пътуване без посока“ (1986) на режисьора Фернандо Фернан-Гомес. Базиран на едноименния му роман, филмът е първият  спечелил
награда Гоя през 1986 година. В него големият актьор, писател и режисьор Фернандо Фернан-Гомес изказва своята сърдечна почит към „по-малко ощастливените в магическата и сакрална професия“ на актьорството.

Филмът разказва историята на театрална трупа, която обикаля провинцията в момент, в който киното започва да доминира свободното време на испанците както в града, така и в селото. 

Излъчването ще бъде онлайн, като видеото ще бъдe достъпно на канала Vimeo за 48 часа, считано от 21:00 часа [GMT+3] на 05 октомври. Филмът е със субтитри на български език.

Линк за достъп: https://vimeo.com/institutocervantes/elviajeaningunaparte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp