Инспектор Гамаш се завръща с нов случай

С „Дългият път към дома“ Луиз Пени поднася на читателите си поредната напрегната и завладяваща история за нов мистериозен случай, който брилянтният детектив Арман Гамаш поема. Майсторското писане, оригиналният и запомнящ се образ на Гамаш и гостоприемната и уютна атмосфера на Трите бора правят книгата съвършената компания за студените зимни дни.

В десетата книга от поредицата Арман Гамаш вече е оставил отдел „Убийства“ зад гърба си и се е отдал на спокоен живот в Трите бора – селото, където е създал толкова много приятелства. Ежедневието му се е превърнало в рутина, но това ни най-малко не го смущава. Всяка сутрин той се изкачва на хълма и под лъчите на утринното слънце чете от тънка книга, която не показва на никого. Чете и мисли за белезите от миналото.

И пак всяка сутрин още един човек, който непрестанно мисли за миналото, се присъединява към него на хълма. Година по-рано Клара Мороу и съпругът й Питър решават да се разделят за известно време и да се видят отново чак на първата годишнина от раздялата си. Датата идва и отминава, но Питър така и не се прибира. Сега Клара споделя опасенията си с Гамаш и го моли за помощ.

Гамаш, Жан Ги, Клара и Мирна поемат на разследване, което стъпка по стъпка им разкрива пътя, по който е поел Питър, отдалечавайки се все повече от дома си и от всичко познато. Пътешествието ги връща обратно при устието на река Сейнт Лорънс – една прокълната местност, където нищо не е каквото изглежда и опасността дебне отвсякъде.

За автора:

Луиз Пени е единствената в света седемкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.