Идеи за ръчно изработени коледни подаръци у дома

5/5

С идването на декември отново се намираме на обичайния кръстопът – какво да подарим на близките и приятелите ни за Коледа! Това е въпрос, който притеснява много от нас, хвърля ни в дълбоко мислене и дори може да ни създаде проблеми от различно естество. В предходния ни материал – Уютни идеи за коледни подаръци, Ви предствихме няколко страхотни предложения, които са подходящи за всички възрасти и полове. Сега пък бихме искаме да ви предложим няколко идеи за коледни подаръци, които са направени от нас самите – тип DYI за Коледа. Какво по-хубаво от наистина личен подарък!

Печиво в буркан

Изберете любимата си рецепта за кекс, мъфини или бисквити, подберете красив, но и достатъчно голям буркан, и извадете всички необходими сухи съставки. След това изсипете един по един продуктите в буркана и voila – имате кекс в буркан. За да завършите подаръка можете да прикрепите към буркана бележка с пълната рецета и какво още следва да се добави – яйца, мляко, ванилия, и т.н. Тази идея е едновременно интересна, ще зарадва получателя, а резултатът обикновено е и доста вкусен.

Ръчно направено плетиво

Ако можете да плетете, направате шал, шапка, чорапи, а защо не и нещо по голямо – например жилетка. На каквото и да се спрете, в студените месеци това със сигурост ще влезе в употреба, а пък ще е и уникат.

Фотоалбум

Колко от нас принтират снимките си? Най-вероятно ентусиастите сме малко. Затова пък с един хубав фотоалбум имате възможност да зарадвате близките си с наистина мил подарък. Подберете подходящ албум, принтирайте малко техни или ваши общи снимки, които така или иначе висят в телефона ви, и сте готови. Гарантирам, че това ще е пълна изненада. А ако искате да заложите на персонален албум, посетете The Pink Shop за ръчно изработени албуми.

Домашна козметика

В интернет може да намерите стотици рецепти за кремове, лосиони, скрабове за тяло. Повечето от тях са много прости и не изискват кои знае какви съставки – най вече кокосово масло, какаово масло и етерични масла. Може отново да подбрете красив буркан или кутия и да го опаковате по подходящ начин. Всеки би се зарадвал на такъв подарък.

Ръчно направени свещи

Тук ще са ви необходими малко повече съставки, които може да намерите в близкия крафт магазин или пък да поръчате онлайн. За целта ви трябват буркан, фитил и восък, а ако пък са ви останали остатътци от свещи, може да ги разтопите на водна баня и да добавите етерични масла по ваш вкус.

Градина в саксия

Напоследък стана доста попуряна употребата на градина в саксия, особенно по линия на подправките. Може да намерите цели комплетки, но също така да направите собствена селекция – просто вземете една хубава саксия или пък сандъче, торба с пръст и пакетчета с подправки. Като допълнение към подаръка можете да добавите и малка лопата и чифт градинарски ръкавици, а напролет ще да видите резултатите.

Всички тези предложения няма да ви отнемат повече от някоко часа, а пък в подготовката на повечето от тях може да включите и цялото ви семейство, като се позабавлявате. Така подаръкът ще стане още по ценен!

И да, Коледа не е само подаръци, но пък те са неизненна част от празника.  Все пак всички бихме искали да зарадваме най-близките си с нещо оригинално, интересно и полезно за предстоящите празници. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp