Идеи за ръчно изработени коледни играчки у дома

5/5

На фона на една интересна година, в която прекарваме повече време вкъщи, неусетно започва да се прокрадва духът на Коледа. Някои са нетърпеливи и са започнали отброяването (остават по-малко от 20 дни до Коледа) и вече са окичили дома и елхата си в очакване на момента за размяна на подаръци. Други едва сега започват да мислят варианти как да направят дома си по-уютен и празничен. В интернет има хиляди варианти да си поръчате на практика готова украса, но има нещо по-специално в ръчно правените играчки и украса за дома. Самата аз още пазя една почти разпадаща се, боядисана с водни боички шишарка. Всяка година я вадя и внимателно поставям под елхата или на друго видно място в дома ми.

Затова този декември запретнах ръкави и реших да измайсторя няколко лесни варианта за играчки за елха, с които да зарадвам както себе си, така и близките ми. Материалите лесно се намират както на място така и чрез поръчка през интернет в арт магазините, а шишарките може и сами да си намерите по някоя горска пътека. Шишарките винаги са били асоциация с топлина и уют, като и с естествените си форми са прекрасни играчки за елхата.

снимка: Цвета Илиева

Семплият вариант с една червена панделка ми е много любим, както и опцията да добавя няколко дунапренени топчета, закрепени с малко лепило в класическите за сезона червено и бяло.

А винаги може да ги напръскате и с малко брокатен спрей за блясък.

снимка: Цвета Илиева

Понеже съм от хората, които обичат да персонализират подарък, открих вариант за прелестни играчки с възможност да изпишеш име в тях или просто да поставиш буква с различни бляскави елементи, като актуалните бели и сребърни снежинки или златни звездички.

снимка: Цвета Илиева

Хубавото на тези украшения за елхата е, че всеки може да си ги направи вкъщи, дори с помоща на своите малки джуджета-помощници.

снимка: Цвета Илиева

Има хиляди възможни варианти, а и в случай, че ви омръзнат, може да ги преправяте всяка година според настроението и интериора си.

снимка: Цвета Илиева

С чаша топло какао или чай и с малко въображение всеки може да създаде спомен, който да окачи на своето коледно дръвче в уютниия си дом.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp