Идеи за октомврийски забалвления

5/5

Октомври е един от най-хубавите месеци с прохалдните си утрини и топлите дни, когато слънцето все още ни се усмихва и ни подтиква да сме все така в движение и зарадени положително, както през летните месеци, макар и с един един чадър или яке под ръка. Вярвам, че този преходен месец между летните безгрижни занимания и зимните уютни дни, прекарани в топла обстановка, има за цел да не ни отказва да сме дейни, весели и да се забавляваме всеки ден, давайки ни още малко слънце преди да падне първият сняг в града.

Затова ви предлагам няколко идеи за забавления и интересни активности както навън, така и на закрито, с които може да разнообразите октомврииските дни и да не тъжите по лятото. Използвайте красотата на есента и опитайте нещо ново или пък просто преоткрийте нещо добре забравено старо.

Конна езда – разходка в гората или урок за начинаещи

Само този, който не се е качвал на кон, не знае колко успокояващо, приятно и в същотото време уморително е да яздиш. Ако не сте пробвали да яздите кон и желаете да опитате, силно препоръчвам Конна База Ниеса, разположена на около 35км от София след отбивката на АМ „Тракия“ за Ихтиман в посока Бургас. С техният професионализъм и няколко манежа, както на закрито, така и на открито, ще имате възможност да се докоснете до тези страхотни същества и да се научите да яздите правилно и безопасно.

За тези, които са се качвали няколко пъти и знаят основните принципи, препоръчвам силно една разтоварваща разходка с кон в полето или в гората. Наскоро самата аз се впуснах в това леко приключение, което смесваше спокойния ход на коня с лек тръст, а по-напредналите дори яздиха в галоп. И тъй като останах доволна, препоръчвам да проверите базата на Плана Кон, която е на около 30км от София в посока Железница и предлага различни маршрути, съобразени с възможностите и изискванията ви.

Готвене с тиква

На домашарите предлагам да опитате някоя малко по-различна рецепта с един от най-есенните продукти – тиквата. Ако се разворите из интернет ще намерите десетки рецепти за тиквени супи, яхнии, хумус с тиква или пък паста, а защо не и нещо сладко за душата като мъфини, сладкиши или дори палачинки? Разнообразете менюто у дома без свян!

Мога и да ви препоръчам една страхотна рецепта за мъфини с тиква, която може да намерите тук, или пък да изчакате до следващата рецепта в нашата рубрика „Неделно по пантофи“ идната неделя.

Посещение на благотворително събитие

Есента и зимата като цяло са пълни с благотворителни събития. Благотворителни базари, спортни мероприятия или пък всевъзможни еднодневни събития, трябва само да си намерите правилното за вас. Едно от любимите събития на целия ни екип е SoDOGGY – шалче за чувалче vol. 4 в помощ на Animal Rescue Sofia, което ще се състои благодарение на страхотните Ador Barador с техните аксесоари за кучета и за хора тази събота от 12:00 часа в зелента къща на Сохо София.

На събитието може да се запознаете със работата на Фермата и техните кучета, дизайните на Адор Барадор и да се насладите на уютната обстановка на Сохо.

Йога

Какво ще кажате за 1 час спокойна музика, релаксация, дихателни техники и малко леки упражнения? Ако ви звучи добре, защо да не пробвате някои от многобройните класове по йога. А пък ако нямате времете да се разходжате до някое студио, винаги може да си направите йога практиката в домашни условия. Единственното, което се изисква от вас, е да намерите правилното за вас клипче и да отделите малко време само за себе си.

СПА ден

Както при йога практиката, и СПА процедурите биха могли да се направят в домашни условия. Отново, трябва да намерите най-подходящите рецепти за вас – дали ще са за маска за коса или лице, ексфолиант за тяло или пък ароматна баня с различни етерични масла, зависи само и единствено от вас. Едно от хубавите неща на домашното СПА, е че вие сами избирате съставките и продуките и може да ги пресоналитизирате.

Ако пък ако е ви се занимава, просто разгледайте и изберете някое от многобройните СПА студия и си запишете час. Няма да сбъркате и с това решение за релакс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp