Идеи за коледни подаръци с мисия

5/5

Коледните подаръци по начало са предназначени да радват получателите си, но дали пък не може да зарадват и още някого? Да, говоря за хора и животни в нужда, за някоя благотворителна инициатива в тяхна помощ или пък за подкрепа на неправителствена организация. В предишните коледни гайдове за подаръци от Trio.bg ви предложихме много и разнообразни по естество и бюджет идеи, които са все полезни, оригирални, а често и лични. Днес бихме искали да ви представим няколко идеи за подаръци с мисия!

Green Life Bracelets

Този малък български бранд е основан в полите на може би най-красивата планина в България – Родопите и китния й град Смолян. Техните ръчно изработени унисекс гривни във всевъзможни цветове са направени от 100% водоустойчиви полиестерни конци, покрити с минерален восък, които не избледняват с времето. Това от своя страна удължава живота им и ги прави ценен подарък-спомен. Каузата на Green Life Bracelets подпомага природата в България – 5% стойността на всяка продадена тяхна гривна отиват в подкрепа на WWF България. Напълно в духа на бранда, опаковаките им пък са рециклируеми на 100%.

снимка: Лили Дунева

Plastic Free Life

Продължаваме с българските брандове, като този път се спираме на такъв за стоки за дома и козметика, която не е тествана върху животни. Както подсказва и името им, нито един от продуктите на Plastic Free Life не е изработен от пластмаса, така че можете да изберете красив подаръчен комплект за Него или за Нея, докато помагате за опазването на околната среда. А освен че са напълно лишени от пластмаса и всичките им продукти  може да се рециклират, Plastic Free Life помагат и на бездомни животни в нужда.

снимка: Лили Дунева

Ador Barador

Няма как да пропуснем нашите приятели от Ador Barador, които освен че радват с прекрасните и често уникални десени на шалчетата си за кучета и техните стопани, подкрепят редица приюти за животни с част от сумата за всяко продадено шалче. Добрата новина е, че вече можете да избирате не само шалове, но и ранички, чанти за кръста и бандани, а защо не и аранжиран от вас комплект от няколко от цветните им продукти.

снимка: Лили Дунева

Вътрешен път“ от Иво Христов – или книга с мисия

Щеше да е изненада, ако не бяхме включили книга и в тези препоръки за коледни подаръци. Затова ви насочваме светкавично към изпълнения с емоции роман „Вътрешен път“ на младия Иво Христов, с когото преди време ви запознахме в интервю. Това е деветата книга на Иво, който е едва на 19 години, но зад гърба си има 9 мозъчни операции за 7 години. И докато се бори смело с болест, поразяваща с туморни образувания мозъчните нерви, Иво Христов успява да разгърне писателския си талант и да плени хиляди читателите с майсторски разказните си истории. За щастие приятелите ни Ozone.bg застават зад него и приходите от продажбата на всяко копие от „Вътрешен път“ отиват изцяло за лечението на младия писател. Затова намираме новата му книга за страхотен подарък с мисия, който да поднесете за Коледа, а и не само!

снимка: Лили Дунева

Благотворителни календари в помощ на животни

Може би календар не ви се струва най-подходящият подарък за Коледа, но повярвайте ми, има много хора, които биха се зарадвали точно на това, особено ако разберат, че чрез този подарък подкрепяте някоя добра кауза. Препоръките тук са много, затова се спираме на няколко, които намираме за повече от прекрасни: Animal Rescue Sofia,Бандата на 1500-те/1500 Dog Gang, Редом с куче, Фондация „Шаро – подай лапа на изоставените“ и Pet Sisters.

снимка: Лили Дунева

Остават по-малко от 5 дни до Коледа, така че побързайте! А още идеи за коледни подаръци от екипа на Trio.bg можете да видите тук, тук и тук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp