Хората искат да са зле

Хората искат да са зле. С това изречение се изчерпва всичко, което искам да кажа, но от мен се очаква да ви убедя в това си твърдение. За целта ще поискам още няколко минути от ценното ви време. Защото осъзнаете ли тази проста истина, вие ще гледате на живота (си) по друг начин.

Живеем във времена, в които е трудно да си зле. Наистина. Да, имаме си всякакви проблеми – в работата, с колегите, със семейството, с комплексите си, с желанията си, с приходите и разходите си, със здравето си. Проблеми да искаш. Всеки се фокусира в своите лични драми и някак си там си ги бута.

В същото време имаме цялата информация за решаването на всички тези малки и големи проблеми, но по една или друга причина не ползваме този безценен ресурс, който ни заобикаля. В интернет има всичко, а ако там не го намерим, има издадени книги с цялото знание на света, при това и на родния ни език, в случай, че не разбираме други. Но, моля ви. Нека ви онагледя.

Пари и финансова независимост

Има стотици книги на тема как да управляваме правилно кариерата си, как да реализираме собствен бизнес, какви бизнес модели и техники да ползваме, как да инвестираме, да пестим, да умножаваме парите си. Ако тези книги не ни харесват, има още пъти по толкова книги, които косвено биха могли да ни донесат пари, а именно книги за маркетинг, финанси, управление на времето и всякакви други знайни и незнайни компетенции, които всеки служител, предприемач или човек е добре да знае и може, за да се реализира и да стане успешен.

Психология

Психологичните книги са нещо сложно, скучно и неприятно. Или поне така мислят всички тези, които не са ги чели. Реално в тези книги се развиват идеи и модели за нашето поведение и за разлика от горепосочените книги, които ни даряват с нови компетенции, то психологическите книги могат да подобрят нас самите, отношенията с хората около нас – жена/ мъж, семейство, приятели, колеги, познати и непознати. Нещо, което ще направи животът ни по-добър, по-лесен и приятен.

Знание

Всяка една литература може да ни предостави неизчерпаеми ресурси от знания по всяка тема, която си пожелаем. Независимо дали се интересуваме от историята на Месопотамия, археология, фотография или гръцки език, от нас се иска просто да намерим източника и да започнем да четем. А това може да се случи в мрежата, в библиотеката, на електронния ни четец, на хартия. Най-забавното е, че това не ни струва почти нищо. Имаме ли интернет, значи имаме възможности да си позволим да влезем в един или друг сайт. Понякога има безценни книги за 1-5 лв., стига да имаме желание да ги потърсим, да не говорим, че част от тях прашасват по различни библиотеки по мазета, тавани при роднини и приятели.

Нямам време! Това е обичайното оправдание на всеки. Разбира се. Имаме време за маникюр и козметик, за прическа, да си измием колата, да сменим гумите, да си избираме дрехи в мола цял уикенд, да гледаме телевизия, да четем статии за Динко или хора пребити по улиците, да пием, а после да се възстановяваме цял ден от махмурлука. Имаме време за всичко друго, но не и да вкараме живота си в ръце.

Живеем във време, в което само и единствено оправданията, мързелът и леността са причината за нашето финансово, духовно, емоционално и интелектуално състояние. Ако сме бедни, тъпи, агресивни и нещастни не са виновни нито държавата, нито образователната система, нито родителите ни, а ние самите.

И както казваше Капитан Планета “Силата е във вашите ръце”.

Някои от вас ще се запитат “защо хората искат да живеят зле?”. Отговор на този въпрос, приятели, ще намерите в една от многото книги по темата. Успех в търсенето!

А, за тези, които все ги държи темата и имат няколко минути, можете да гледате лекцията по-долу, която ще ви даде още една доза реалност и знания:

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.