Хиляди посетиха второто издание на Macedonia 4×4 Trophy

Няколко хиляди човека се събраха край македонския град Прилеп миналия уикенд, за да се насладят на зрелищния спектакъл, който спретнаха 250-те участници в тазгодишното издание на Macedonia 4×4 Trophy. Международното офроуд състезание, което се състоя за втора поредна година, се проведе на 21 и 22 октомври (събота и неделя), а включилите се екипи бяха от Македония, България, Сърбия и Гърция.

През първия ден надпреварата беше за време в 3 класа – Adventure (Softcore), Trophy (Hardcore) и Туристически. По дългото 29,02 км трасе бяха разположени 7 специални зони (екстреми) с различна трудност, а състезателите се оказаха в особено разнообразни условия – от прашни и каменисти райони през заблатени кални зони до гориста местност, покрита с гъста растителност. Времето, за което организаторите бяха определили, че се изминава трасето бе приблизително 3 часа и половина, но въпреки това по регламент бяха отпуснати 7 часа за този първи етап от състезанието.

През втория ден екипите премериха сили в две големи, специално обособени зони съответно за Adventure и Trophy класовете. Това улесни многобройната публика на Macedonia 4×4 Trophy, чиито представители можеха да наблюдават състезанието на място, без да се налага да се придвижват от един екстрем до друг. Кал, прах, лебедки и емоции не липсваха и през неделния ден от съревнованието, но в крайна сметка, под жаркото слънце и звуците на над 5-часов техно сет на живо, с победата се поздравиха Ивица Якимовски и Йован Мърдак (Македония) в по-лекия клас и Любен Динев и Димитър Нейков (България) в тежкия. Второ и трето място съответно заеха екипите на Стефан Велемиров и Миодраг Нестровов (Сърбия) и Бобан Йосифовски и Мариян Йосифовски (Македония) в клас Adventure и Пламен Исаев и Кирил Киров (България) и Йордан Стайков и Стефан Иванов (България) в клас Trophy.

Въпреки че не финишира, Лавдрим Велю бе награден за най-добро представяне сред македонските екипажи в Hardcore класа, получавайки покана-подарък от българските екипажи в Macedonia 4×4 за безплатно участие в състезание от българския трофи шампионат по негов избор.

Организатор на международното състезание в Македония е Офроуд клуба от Прилеп. От българска страна активно участие в организацията на Macedonia 4×4 Trophy взе Стефан Стояновки, който е шампион на Bulgarian 4×4 extreme 2016, многократен победител в редица други състезания, а наскоро завърши на почетното 3-то място и в престижното и особено тежко състезание RFC Balkans (надпреварата Rainforest Challenge на Балканите).

*

Който побеждава другите, е силен. Който побеждава себе, си е могъщ.

Лао Дзъ

снимков материал:  Емилия С. Николова

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO
предишна статияУмните градове са и предизвикателство, и нова възможност
Следваща статияПрограма на Театър 199 за месец ноември 2017 г.
Емилия С. Николова завършва PR в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2010 г. и през следващите 8 години се занимава активно с PR в сферата на културата, а от известно време – и в бижутерийния бранш. Обича да пътува, да чете, да гледа футбол и да ходи на театър, а малкото си свободно време посвещава с голямо удоволствие на изработката на авторски бижута и чанти. През лятото обикновено се подвизава на Градина, Смокиня или някъде в района край Созопол, а през останалото време е навсякъде, накъдето й видят очите. От няколко години Емилия може да бъде видяна и във фитнеса, където - за изненада и на самата нея - страшно много й харесва да вдига щанги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.