Хелън Саймънсън – “съвременната Джейн Остин”

На 29 септември излиза дебютният роман на Хелън Саймънсън –  „Последната битка на майор Петигрю“. Книгата е бестселър на „Ню-Йорк Таймс“ и е преведена на над 22 езика.

Наричат Хелън Саймънсън „съвременната Джейн Остин“.  И има защо. С невероятно богатия си език, английски хумор и остроумен диалог Хелън продължава традицията на великата си предшественичка.

„Последната битка на майор Петигрю“ е истинска комедия на нравите, която ще допадне на всички почитатели на добрата литература.

index
Хелън Саймънсън

За авторката

Хелън Саймънсън e родена в Англия. Завършила е Лондонския колеж по икономика и е работила като специалист по туристически реклами. В последствие се премества в Америка.

Живее заедно със съпруга си и двамата им синове в района на Вашингтон.

jon
Вече 30 години Хелън и съпругът й Джон се радват на щастлив семеен живот

Благодарение на семейството си, Хелън Саймънсън успява да сбъдне голямата си мечта – да стане писател. Пътят е дълъг, но резултатът определено си заслужава.

Дебютният й роман „Последната битка на майор Петигрю“ се радва на отлични отзиви, не само от читателите , но и от литературната критика. Едновременно жив и обсебващ, майсторският й почерк прозира от всяка страница.

За книгата

В малкото селце Еджкомб Сейнт Мери в английската провинция живее майор Ърнест Петигрю – благовъзпитан вдовец и любител на голфа. Ироничен и вежлив, с категорично мнение за всичко и безупречни маниери, майорът винаги е ценял високо нещата, които отличават истинския английски джентълмен: честта, дълга, благоприличието и разбира се, чашата хубав чай. Смъртта на брат му обаче нарушава спокойното му ежедневие и отваря вратата за неочаквано приятелство. В Ясмина Али, привлекателната собственичка на селския магазин, майорът намира утеха и разбиране. И двамата са загубили съпрузите си, и двамата изпитват силна любов към книгите и имат сходни възгледи за живота. Скоро майорът и мисис Али осъзнават, че приятелството им е разцъфнало в нещо повече. Но за жителите на тяхното село майорът винаги ще бъде чист кореняк, а мисис Али никога няма да е нещо повече от чужденка. Може ли връзката им да оцелее сред всички усложнения, предизвикани от различните култури и традиции? Ще се осмелят ли да поискат да бъдат отново щастливи?

Отзиви

Последната битка на майор Петигрю” притежава всички необходимо, за да се превърне в сензация – Ню Йорк Таймс

Образите са толкова живо обрисувани, че сякаш трептят. Романът е едно истинско съкровище! – Пола Маклейн, авторка на „Парижката съпруга“

“Последната битка на майор Петигрю“ е бавноразтапящо се удоволствие за сетивата – Таймс ъф Лондон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.