„Хаос“ в Театър 199 на 9 и 18 ноември!

5/5

На 22-ри октомври в театър 199 „Валентин Стойчев” дебютира постановката „Хаос“ от Мика Миляхо в превод на Златна Костова. Режисьор е Марий Росен, сценографията е на Антония Попова, а музиката – на Константин Тимошенко.

фотограф: Иван Дончев

В постановката участват Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян.Следващите представления са на 9 и 18 ноември от 19:30 часа в Театър 199 „Валентин Стойчев“.

фотограф: Иван Дончев

За „Хаос“ Андрей Филипов коментира:

„Хаос“ е сериозна пиеса, която дава възможност за напълно несериозно и игриво разгръщане на темите, заложени в нея. Но не очаквайте да прекарате час и половина изцяло в смях, въпреки че истински комедийните моменти в историята следват един подир друг, сякаш действително целта на драматургията е да дари на зрителя една вечер на разтуха. Интересното е, че на фона на хумористичното ставаме свидетели на множество сериозни проблеми от лудото ни време.

Но не се плашете! В живота на всеки има мигове, когато може чудо да се случи, дори когато ей така просто си застанал на прозореца, за да позяпаш есента навън.

И понеже животът имитира театъра (и обратното), ето няколко фрагмента от репетициите ни… Работа на маса – режисьорът толкова се разпалва в свое обяснение, че столът под него не издържа и се разпада на съставните си части. Още преди да разберем дали Марий не се е потрошил заедно със стола, всички избухваме в смях.

Театърът е рискова професия.

Друг момент: Йоана изрича дълъг монолог. Марий от салона се провиква: „В тази сцена не трябва да дишаш! Пречи ми! Не дишай!“

Театърът е рискова професия.

Докато Елена репетира силно емоционална сцена, режисьорът започва да повтаря: „Чисти кармата! Чисти кармата!“… Елена спира, обръща се към него, тревога се прокрадва в погледа й…

фотограф: Иван Дончев

Защото театърът е рискова професия…

А какво ли си помисли Радина, когато от залата (същият този глас) отправи следната необичайна забележка: „Аз чувам, че в този момент героинята ти не слуша!“?

Театърът е рискова професия!

Театърът е хаос!

Театърът е място, където пред прозореца на душата ти може вълшебно кленов лист да прелети.“

Снимките са дело на Иван Дончев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp