„Големите малки лъжи” от Лиан Мориарти – скоро със сериал по HBO

Рийз Уидърспун, Никол Кидман и Шейлийн Удли на снимачната площадка на „Големите малки лъжи“
5/5

През 2017 HBO ще ни зарадва с телевизионен сериал по едноименния роман на Лиан Мориарти „Големите малки лъжи”, заснет в 7 епизода. В главните роли ще видим холивудските звезди Рийз Уидърспун и Никол Кидман, които са и продуценти на филма. Към тях се присъединяват звездата от „Дивергенти“ и „Вината в нашите звезди“ Шейлийн Удли, Зоуи Кравиц и любимецът на зрителите от „Истинска кръв“ Александър Скарсгард.

Авторката с Рийз Уидърспун
Авторката с Рийз Уидърспун

След приключването на снимките Никол Кидман заяви, че много ще й липсва Рийз Уидърспун, с която са станали близки приятелки.

Явно това е една от причините двете да побързат да закупят правата за филмиране и на най-новата книга на авторката Truly, madly, guilty, която оглави класацията на „Ню Йорк Таймс“ още с появата си  на пазара в края на юли.

Рийз Уидърспун и Никол Кидман не са единствените холивудски звезди, заложили на таланта на Лиан Мориарти. Очакваме скоро Дженифър Анистън в главната роля в едноименния филм по романа „Какво забрави Алис”.

Лиан Мориарти е истинска световна сензация.

Тя е една от най-продаваните съвременни австралийски писателки. Постига международен успех с романа „Тайната на моя съпруг“, продаден в над 3 милиона екземпляра и преведен на 40 езика. Той се задържа в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на една година и е обявен за най-добра книга за 2013 г. от „Амазон“.

Лиан Мориарти е първата австралийска авторка в историята, оглавила класацията на „Ню Йорк Таймс“ с романа „Големите малки лъжи“ още с появата му на пазара! Три от книгите й попадат едновременно в класацията на „Ню Йорк Таймс“, въпреки че не са част от поредица: „Големите малки лъжи“, „Тайната на моя съпруг“ и „Какво забрави Алис“!

От романите й са продадени над 6 милиона екземпляра а през 2015 г. е обявена за най-продаваната австралийска писателка!

Любопитно

На страницата си във Фейсбук Лиан Мориарти споделя, че с Джоджо Мойс са „сродни души”, а феновете им коментират: „Брилянтни авторки. Ако харесвате книгите на едната, със сигурност ще харесате и на другата”. А ние бихме добавили „Прочел ли си една тяхна книга, няма как да не прочетеш и останалите”.

Лиан Мориарти със своята „сродна душа“ Джоджо Мойс
Лиан Мориарти със своята „сродна душа“ Джоджо Мойс

Книги на Лиан Мориарти, преведени на български език:

„Тайната на моя съпруг“

tainata_na_moia_suprug_hrm Сесилия Фицпатрик е постигнала всичко, за което е мечтала. Тя е любяща съпруга и всеотдайна майка на три дъщери, която намира време и за почасова работа. Животът й изглежда подреден и безупречен като уютния й дом. Един ден, докато търси сувенир на тавана, Сесилия се натъква на писмо от съпруга си – Джон-Пол. Върху посивелия от прах плик ясно личат думите: За съпругата ми, Сесилия Фицпатрик. Да се отвори само след смъртта ми! Изгаряща от любопитство да узнае съдържанието на загадъчното писмо, тя го отваря. И научава дълбоко пазена тайна, която преобръща живота й.
Тес О’Лиъри е съсипана от разкритието, че съпругът й Уил и братовчедка й Фелисити са влюбени един в друг. Въпреки че е наранена от предателството на най-близките си хора, младата жена решава да преглътне гордостта си. И да се бори за брака си и бъдещето на сина си – Лиъм. Тес взема импулсивно решение и заминава при майка си в Сидни. За да остави влюбените да се насладят на любовта си и да позволи на сладостната тръпка да се превърне в банална похот. Тя се надява, че Уил ще осъзнае грешката си и ще се върне при семейството си. Случайна среща с бившето й гадже Конър събужда стари чувства и неподозирани желания.

Съдбите на Сесилия и Тес неочаквано се преплитат. Двете осъзнават, че е по-добре някои тайни да си останат заровени. Завинаги.

„Какво забрави Алис“

kakvo_zabravi_alis_hrm

Ще се окаже ли загубата на паметта най-хубавото нещо, което й се е случвало?

Няколко седмици делят Алис от четиридесетия й рожден ден. По време на тренировка във фитнеса тя пада, удря си главата и губи съзнание. Когато се съвзема, Алис е убедена, че е на двадесет и девет. Щастливо омъжена за Ник и бременна с първото им дете.

Постепенно разбира, че инцидентът е заличил последните десет години от живота й. И че жизнерадостното момиче се е превърнало във властна и раздразнителна жена на средна възраст. Жена в страхотна форма, която носи скъпи дрехи и бижута и чийто график е запълнен до последната минута. Жена, която се намира в процес на развод и води оспорвана битка за попечителските права на трите си деца, за чието съществуване не си спомня.
Зa десет години животът на Алис се е променил до неузнаваемост. Превърнала се е в човек, когото едва разпознава и никак не харесва. Възможно ли е да започне отначало?

Големите малки лъжи“

golemite_malki_laji_hrm

Самотната майка Джейн пристига в градчето Пириуи с надеждата да започне нов живот с петгодишния си син Зиги. И да загърби болезненото си минало. Тя записва Зиги в местното начално училище, където се сприятелява с две други майки – Маделин и Селест. Маделин е забавна, общителна и емоционална. Тя помни всичко и не прощава на никого – особено на бившия си съпруг, който преди четиринайсет години я изоставя с новородената им дъщеричка. Селест привидно притежава всичко: изключителна красота, богат и грижовен съпруг, две прекрасни момчета близнаци. Въпреки това обаче тя винаги е необяснимо тревожна. Никой дори и не подозира високата цена, която Селест плаща, за да поддържа илюзията за съвършенство.

Маделин и Селест вземат сдържаната и неуверена Джейн под крилото си, за да я предпазят от интригите на свръхамбициозните майки. И за да опазят собствените си тайни дълбоко скрити.

По време на ежегодния маскен бал в училището някой умира. Дали става дума за убийство? Или е нелеп трагичен инцидент? Понякога малките лъжи, с които заблуждаваме себе си, могат да се окажат смъртоносни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp