Галерия-книжарница София Прес представя: Триенале мини текстил – София 2023

5/5

На 20 ноември от 18:30 часа в столичната галерия-книжарница „София прес“ (ул. „Славянска“ 29) ще се състои откриването на изложбата „Триенале мини текстил – София 2023“.

След две изложби на МИНИ текстил (2016 г. и 2019 г.), организирани от секция Текстил на Съюза на българските художници с широкото участие на авторите от секцията и немалко поканени чуждестранни техни колеги, както и няколко други подобни изложби в годините, този жанр прераства в Българско ТРИЕНАЛЕ на МИНИ текстил с чуждестранно участие – София 2023.

SONY DSC

За приятна изненада на всички любители на жанра, чуждото участие тази година се оказа многобройно и изключително разнообразно. Кандидатстващите са 217 автори от 32 дтржави, както и 54 човека от България. Сред участниците има гости от цялат Европа, а също и от по-далечни държави като Япония, Южна Корея, Колумбия, Мексико, Венецуела, Тайван и др.

МИНИтекстилът е жанр, в който техниките и материалите, свързани с текстила, участват редом с най-свободни и най-разнообразни други материали и технологии и превръщат този жанр в типичен представител на съвременното изкуство без ограничения за идеята и средствата за претворяването й.

Можем да видим повече в галерия-книжарница „София прес“ от 20 ноември до 11 декември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp