Галерия „Дебют“ ни кани на изложба на Анника Липсиус (20 – 30 юни)

5/5

На 20 юни от 17:00 часа в галерия „Дебют“ ще бъде открита изложба на дебютантката Анника Липсиус, която изучава специалност „Дизайн и стъкло“ в НХА.

Самата Анника Липсиус коментира изложбата си така:Началото на творческия си процес на този проект поставих със серия от дигитални рисунки от които създавам триизмерни форми. Те са основни, геометрични, познати форми, позволяващи ми да играя интуитивна игра на преструктуриране и повторение. По този начин създавам свой алгоритъм на комбиниране. Търся потенциал, провокиран от символиката, която носи една форма, и качествата които има материала.

Анника Липсиус

Всеки обект, които създавам е уникат, но е част от една серия. Няма йерархия между тях. Всички те са еднакво важни и са свързани с вече направените и тези които ще бъдат „направени“. Комбинирам съвременни технологии с мануални техники, защото носят своят отпечатък, естетика и развитие във времето . Използвам дигитални техники в проектирането. Но основната ми цел е краен резултат в материал.

В работите си изследвам опозициите: тектонично-антитектонично, функционално – не функционално. За мен е интересно, че в този процес може би намирам диалог на формите , когато обектите започват да комуникират по между си и влизат в нови и неподозирани взаимоотношения.

автор: Анника Липсиус

Анника Липсиус е родена през 1996 г. в Германия. Живяла е както в родината си, така и в Ирландия и Франция. Завършва бакалавърска степен в Ecole Nationale Supérieure d’Art – Лимож, а успоредно с това следва дистанционно немска философия Laudius Akademie в периода октомври 2019 – февруари 2020. В момента завършва магистърска степен в Национална Художествена Академия в София, специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“.

Анника Липсиус

Сред професионалните й начинания и изложби са:

  • юни – юли 2018 Трудов стаж леярство на бронз в „COUFFIGNAL”, производство на скулптори от бронз, чрез восъчна техника GUILLAUME COUFFIGNAL във Франция;
  • септември 2018 – трудов стаж в производство на стъклопис – JEAN-FRANÇOIS GUINOT във Франция;
  • юли 2019 – участие в изложба, ENSA Limoges във Франция
  • август 2021 – участие в изложба, Atelier Saint Louis, във Франция

През минлата година авторката има и самостоятелна изложба Le Phare във Франция.

Настоящата изложба на Липсиус може да бъде разгледана до 30 юни в галерия „Дебют“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp