Фотографската изложба „UNIVERSE IS VIBRATION“ на Цвета Убчева с откриване на 15 юли в галерия „Богориди“ в Бургас

5/5

Провокативна, естетска, духовна, енергийна, философска, въздействаща, медитативна, това са все правилни определения за творческата серия „UNIVERSE“ на Цвета Убчева. Фотографската изложба може да бъде видяна в галерия „Богориди“ (бул. „Богориди“ 48) в Бургас от 15 юли до 3 август.

С природни обекти ,подчинени на логиката на Златното сечение и числовата редица на Фибоначи, Цвета Убчева пресъздава нов поглед за Вселената:  като вибрация и светлина , от която произлиза формата.Чрез техниката на колажа са построени редица символи от Свещената геометрия като Цветето на Живота, Плодът на Живота, Златната спирала и множество фрактали. За авторката е от значение тяхната символика, хармоничното и балансиращото им въздействие върху зрителя. Ето защо тя е разработила и дизайнерски сребърни бижута с тези символи, различни модели обици, колиета и пръстени. Като продължение на проекта е направила 3Д видео за сътворението на Цветето на Живота.

Серия „UNIVERSE“ не е фотография в нейния класически вид. Свободата на мисленето и използването на смесени техники оформят неповторимия стил на авторката.

Цвета Убчева е родена в гр.Ихтиман. През 2009 г. завършва Начално ниво и Артистична фотография в курсовете на Кино фотоклуб Варна с преподавател Ангел Ненов. От 2013 г. е в Майсторския клас по Концептуална фотография при Ивайло Стоянов, „Школа Фотоконцепт“.

Има множество самостоятелни и сборни изложби и е печелила различни конкурси:

 Голямата награда за фотографски разказ „Необикновени истории“ на Фотоваканция 2016, трета награда на конкурса на Фотофорум фест 2014, финалист на 10 международно биенале на графиката Варна 2019 и др.

Живее и работи в гр.Варна.

Откриването на изложбата е тази сряда, 15 юли, от 18:30 часа в галерия „Богориди“ в Бургас.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp