„Феята от захарницата“ с театрална премиера от Театър „София“

5/5

Дългоочаквано събитие за публиката и трупата на Театър „София“ – премиера на детската постановка „Феята от захарницата“ на Открита сцена „Сълза и смях“ на 18 и 19 февруари.

След дълга пауза трупата на столичния театър отново отправя енергия и усилия към децата. Новото премиерно заглавие „Феята от захарницата“ е по едноименната хитова поредица книги на Катя Антонова.

Режисьор на постановката е Елза Лалева. Много от нейните детски представления може да видите в Столичен куклен театър. Главната героиня, която играе феята Ванилия, е Йоанна-Изабелла Върбанова. В историята ще видите Мила Банчева, Юлиан Малинова, Мартин Петров (гост), Николай Върбанов, Николай Димитров, Елеонора Иванова. Сценография и костюми – Петя Караджова, Композитор – Мира Искърова, Мултимедия – Димитър Сарджев, Рисунки и драматизация – Елза Лалева.

„Превръщането на една популярна детска книга в театрално представление, за мен беше голямо приключение. С всичките му трепети на възторг, боязън, омайвания, разочарования, нови очарования, открития, уроци, полети и падения…

Исках да се оттласна от книгата за Феята Ванилия и същевременно да съм вярна на авторката и духа ѝ. Искаше ми се да се получи спектакъл за „приключението порастване“. За Филип и Ванилия и техния леко критичен поглед към света на възрастните. За копнежа по приятелство, яснота, справедливост…за крилата от вдъхновение, които са ти нужни. За вдъхновението, което феите даряват. За траекторията на духа, която всеки може да си очертае…стига да си е намерил ФЕЯ“, смята Елза Лалева.

В края на миналата година се състоя премиера на петата книга от поредицата „Ванилия Величественова Всемогъщова“. На въпрос към Катя Антонова как започна историята между нея и Ванилия тя споделя: „Изненадващо! Изведнъж е почувствах отегчена от разни твърде кротки и сладки феички и ми се прииска да срещна една вироглава, смела, провокативна и щура фея. Тогава се сетих, че имам подобен персонаж вкъщи – голямата ми дъщеря, която е моето вдъхновение за създаването на образа на Ванилия.“

Не само читателският интерес е огромен. Премиерните дати за представлението бяха разпродадени за по-малко от 3 часа. Места няма да откриете и през март месец. Театър „София“ препоръчва да следите сайта и социалните канали на театъра, за да бъдете сред първите, които могат да закупят билети през април.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp