Epoтичният трилър „Жестокост в наш стил“ ни уверява, че няма нищо по-възвишено от това да убиеш от обич

5/5

Любовта може да е както най-нежната, така и най-жестоката емоция – това е посланието на Араминта Хол, която в романа си „Жестокост в наш стил“ забърква горещ коктейл от секс, насилие и страст.

Майк и Верити имат своя специална игра. Копнежът. Тя включва съблазняване на мъже и появата на Майк в точния момент, за да спаси своето момиче. След което се отдават на неистовото си желание, възбудени от тръпката и агресията. Играят своя Копнеж пак и пак – двама души, които са се открили един друг в света. Майк е имал тежко детство, но появата на Верити му дава сила да го преодолее. Сега той прави всичко заради нея – има перфектната работа, готви се да купи къщата, за която и двамата мечтаят. Знае, че ще бъдат щастливи заедно. Завинаги… Ала тя вече не вдига телефона и не връща имейли, а скоро става ясно, че е на път да се омъжи за друг човек. Сега вече Майк знае, че залозите в тяхната толкова специална игра са се вдигнали. Започнал е нов Копнеж… и някой трябва да умре.

Смайващ, завладяващ и обсебващ, трилърът „Жестокост в наш стил“ изследва границите между истината и лъжата, между любовта и притежанието, между живота и смъртта. Въпреки жанровата си принадлежност обаче, книгата в никакъв случай не попада в клопката на своята ниша и спокойно може да бъде прочетена, харесана и почувствана дори от читатели, които нямат афинитет към подобни четива. Може би причината за това е в писателката Араминта Хол, която съумява да преплете характеристиките на двата пола, техните силни и слаби страни, техните най-мрачни тайни, но и най-съкровени мечти, при това така, че за читателя изживяването да бъде запомнящо се и провокативно до финалните страници. Не е случайно, че самата Джилиан Флин, която нашумя през последните години с бестселърите „Мрак“ и „Не казвай сбогом“, не щади хвалебствията си за романа на своята колежка: „Това е един от най-добрите трилъри, които съм чела в последно време – впечатли ме от грабващото начало до наелектризиращия край.“

Жестокост в наш стил“ е нов опит за издателство „Deja Book“ да разкрие широкия спектър на съвременната комерсиална проза, която не се ограничава само с евтини тръпки и със спекулативен сюжет, но и вплита в повествованието непреходни теми, които дълго ще бродят из съзнанието на всеки библиофил с богата култура и изтънчен вкус.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp