Енергията – от човешката клетка до ядрените реактори

Високоенергийно лятно парти  на покрива на Музейко с Ratio на 13 август

На 13 август лятото в София ще стане малко по-научно с четвъртото Ratio Rooftop Party на покрива на Детски научен център Музейко. Събитието ще разгледа темата за енергията през призмата на различни научни сфери, благодарение на трима учени, а в почивките гостите ще могат да видят и участват в редица научни експерименти.

Енергията е навсякъде в съвременния свят, но хората рядко се замислят за нейните форми и проявления. За да повдигнат завесата на различни енергийни научни факти, от екипа на Ratio са поканили трима лектори: Петър Руевски, инженер и изследовател; Елена Костадинова, физик изследвал ядрени реактори ВВЕР-440; Георги Дановски, молекулярен биолог.  

Тримата специалисти ще разгледат темата за енергията от различни научни гледни точки и ще отговорят на често задавани въпроси, например как клетките на живите организми произвеждат, преработват и използват енергия или как се произвежда електроенергия от ядрен разпад.

Краят на дискусията ще е посветен на социалната тема за електрическата енергия – как може да се произвежда тя, неограничен ресурс ли е и колко скъпа е тя днес.

В почивките на събитието организаторите предвиждат допълнителни изненади за гостите, сред които демонстрации на гайгеров брояч и лазерни технологии. Енергията на събитието ще се поддържа от тематична музикална селекция и свежи напитки.

 „Ratio Rooftop Party: Енергия“ ще се проведе на 13 август от 19:00 часа на покрива на Детски научен център Музейко. Билетите са в продажба, а местата са ограничени. Можете да научите повече за пълната програма на сайта на организаторите www.ratio.bg.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO