Емет Фокс: научете се как да мислите правилно

Не съществува такова нещо като късмет. Нищо не се случва случайно. Всичко, добро или лошо, което идва в живота ви, е там в резултат на непроменлив и неизбежен закон. И единственият изпълнител на този закон сте само и единствено вие самите. Никой друг не може да ви причини никакво зло и никога не би могъл, колкото и да ви се струва, че ви се е случило или ви се случва. Съзнателно или несъзнателно вие сами сте изградили онова, което ви се е случило в един или друг момент от живота ви – независимо дали то е било желано или нежелано. Всичко, което ви заобикаля, здравето на вашето тяло или обстоятелствата, в които живеете, са резултат от самите вас. Вие и само вие, сте поръчали тези стоки и сега те ви се доставят. И докато не спрете да мислите погрешно за себе си и за живота, подобни затруднения ще продължат да ви тормозят. Защото всяко семе неизбежно трябва да дава плод от своя вид, а мисълта е семето на съдбата

И все пак има един прост начин да се избегнат проблемите. Научете се как да мислите правилно, вместо погрешно и условията около вас изведнъж ще започнат да се подобряват, докато рано или късно всички проблеми със здравето, бедността и липсата на хармония ще изчезнат. Такъв е законът. Животът не трябва да бъде битка; той може и трябва да бъде славно и мистично приключение; но живеенето е наука.

Това е един от начините да се изкаже Великия закон. Прочете и го препрочитайте от време на време и това неизбежно ще промени възгледите ви за живота.

 

Повече можете да прочетете в книгата “Силата на мисълта” на Емет Фокс – издателство – Жануа 98

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.