Драматурзи от цял свят се събират в София в началото на юни

Между 5 и 9 юни членове на мрежата „The Fence“ ще се съберат в София за 27-та си редовна среща. „The Fence“ е международна мрежа от професионалисти в сферата на драматургията и театъра. В мрежата членуват над 250 членове от 55 държави.

В рамките на срещата си в София драматурзите ще участват в работилници по театър, драматургия и по писане и разказване на истории с различни групи – ученици от английските и френски гимназии, комуникатори на науката, бежанци, живеещи в София и доброволци от „Си Ви Ес България“.

В програмата е предвидена и работилница “Въведение в драматургията” за студенти по театър, драматургия, хуманитарни специалности и други, с интерес към сценичните текстове. Тя ще се проведе в Унгарския културен институт на 7 юни между 15:00 и 17:00 часа и ще бъде отворена и безплатна. Места за нея можете да резервирате тук.

На 8 юни от 11:00 часа във Френския институт ще се проведе среща между членовете на мрежата „The Fence“ с български професионалисти в областта на театъра и драматургията. Срещата е със свободен достъп за всички желаещи. Съветваме ви предварителна резервация за участие в тази среща тук.

Срещата на „The Fence“ се организира от Арте Урбана Колектив в партньорство с МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование, Френски Институт, Британски съвет, Унгарски културен институт, Си Ви Ес – България и НАТФИЗ и с финансовата подкрепа на Програма Култура на Столична Община.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.