Докъде можеш да стигнеш, ако мечтаеш отвъд?

Александър Ненов
Александър Ненов

По-малко от година след излизането на първия му роман – „Летящата планета“, известният интернет предприемач Александър Ненов написа нова художествена книга. Сборникът „Да мечтаеш отвъд“ (ИК „Изток-Запад“) съдържа 19 sci-fi  разказа, чиито герои живеят необикновения си живот, разхождайки се сред нас, простосмъртните, които не смеем да помечтаем отвъд, поставяйки сами граници на въображението си.

След като самопубликува първата си художествена книга – научнофантастичния роман „Летящата планета“, през есента на 2017 г., популярният онлайн предприемач и експерт по интернет безопасност Александър Ненов показа, че човек може да сбъдне и най-съкровените си мечти – просто трябва да работи усилено и да бъде достатъчно смел, че да не ограничава собствените си въображение и способности. Доказателство за това е втората му художествена книга, която излезе преди броени дни: сборникът с фантастични разкази „Да мечтаеш отвъд“. Деветнайсетте sci-fi истории са писани през последните няколко години в най-различни точки на света – от черноморския Лозенец, през Милано, Занзибар и Казанлък до холандския град Бреда и родната му София. Героите, с които ни среща Ненов в новата си книга, както и ситуациите, в които попада всеки от тях, са също толкова шарени, неочаквани и различни, както дестинациите, на които авторът ги е сътворил.

За разлика от „Летящата планета“, където действието през по-голямата част от повествованието се развива на непозната за човечеството до момента планета, в „Да мечтаеш отвъд“ персонажите на Ненов бродят по Земята. Чудатостите, на които се натъкват обаче ни напомнят, че няма никакво значение къде и с кого сме, стига въображението ни да е безгранично. С „Да мечтаеш отвъд“ Ненов провокира читателите да надскочат границите на възможното в собственото си съзнание. А дали ще успеете, зависи единствено от самите вас…

Освен популярен онлайн предприемач и консултант, експерт по интернет безопасност и автор на научнофантастичните книги „Летящата планета“ и „Да мечтаеш отвъд“, името на Александър Ненов се свързва и с няколко успешни издания в областта на интернет предприемачеството и безопасността в мрежата – изчерпаната „На 1 клик разстояние“, „Как да печелим от интернет“ и „Интернет безопасност“. Гост-лектор е на различни семинари и обучения, сред които TEDx Varna, StartUp Blagoevgrad 2013, Маркетинг с нулев бюджет, Интернет с нулев бюджет, TravelMind.
Ненов става известен още в зората на интернет, когато заедно с брат си Асен Ненов, през 1999 г. създават сайта Мошеник.bg. Той има за цел да защитава правата на потребителите във времената на преход. Благодарение на активните действия на Мошеник.bg и БНАП в България функционира регистър към КЗП срещу непоисканите търговски съобщения.

Александър Ненов

През 2001 г. заедно с Цветомир Георгиев Алекс създава сайта TeenProblem.net, който в продължение на 13 години остава лидер сред тийнейджърските медии в страната. През 2007 г. година авторът на „Да мечтаеш отвъд“реализира най-голямата публична сделка в българския интернет, продавайки сайта на медийната група на Инвестор.БГ АД.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.