Добре дошъл, септември!

С идването на септември повечето хора се настройват, че лятното безгрижие, ваканциите и пътуванията си отиват, отстъпвайки място на есенните занимания, училището, подготовката за идните студени месеци и по-рязката смяна на сеозоните. Но защо да не изполваме този страхотен преходен месец, за да си преразгледаме целите си и(ли) да си поставим нови? Все пак тази тъй нетипична 2020-та далеч не е свършила, пък винаги има толкова много неща за правене през есента, която може и да не е край, а старт на нещо ново.

Вярвам, че сега е времето да седнем и да помислим върху изминалите дълги осем месеца от началото на новото десетилетие – какво сме постигнали и как това време ни се е отразило. След тази равносметка може да се фокусираме върху предстоящите есенно-зимни месеци и да актуализираме досегашните си цели, както в личен, така и в професионален план, или просто да си поставим нови.

Също с идването на есенните месеци не бива да се отказваме и от пътуванията, пикниците и веселията на открито, поне докато времето позволява, тъй като есента носи своята романтика, с която ни потапя в друг свят, също толкова прекрасен, колкото и този на лятото. Както се вижда, септември е благосколенен и достатъчно топъл и приятен за последни дни на плаж, за разходки из планините и шумни пикници с приятели.

Излезте навън, насладете се на все още горещите дни, на прехода от зелено към жълто, оранжево и червено, които скоро ще обхванат горите, или пък планувайте вълнуващи приключения, за които така и не намерихте време по-рано през 2020 г.

Тепърва започват и най-различни есенни мероприятия в града, като разнообразни хенд мейд изложения, Алея на книгата и други културни мероприятия на открито. Нека идването на този нов месец, който посатвя началото на есента, да не означава, че годината е приключила с края на лятото, а напротив – кажете добре дошъл на септември и се огледайте какво ново и интересно може да Ви предложи той!