„Директорът” на Дейвид Игнейшъс превзе и българските книжарници

Специалистът на тема Близък изток и ЦРУ – американският журналист Дейвид Игнейшъс, радва феновете на стойностните криминални трилъри с новата си книга „Директорът” (ИК „Сиела”). В романа, за който редица авторитетни медии на Запад се изказаха бляскаво, Игнейшъс преплита умело факти и фикция, докато читателят потъне дълбоко в историята и загуби представа кое е реалност и кое – художествена измислица.

Освен че е награждаван журналист на „Вашингтон Поуст” и е един от най-популярните и уважавани анализатори на Близкия изток и ЦРУ през последните 25 години, Дейвид Игнейшъс е автор и на наистина добри трилъри, които се хвалят с главозамайващи тиражи. Една от последните перли в короната от бестселъри на Игнейшъс е романът „Директорът”, на чиито страници са разказани страховете на ЦРУ в XXI век.

Тежката задача да изчисти тънещото в задкулисни игри и провали ЦРУ, атакувано от всички възможни страни от години насам, се пада на Греъм Уебър – новият директор. Не са му нужни обаче специални умения и хладен ум, за да осъзнае едва за няколко дена на колко горещ стол всъщност седи. Опитвайки се да се ориентира в обстановката – същински жужащ кошер, пълен със силно раздразнени и готови всеки момент да започнат да жилят безмилостно пчели, героят на Дейвид Игнейшъс все по-често си задава въпроса кой от колегите му е приятел и кой – враг. А техните  обиграни обноски и умело прикрито лицемерие определено успяват да замъгляват неговата преценка…

И като за капак, от американското консулство в Хамбург пристига кошмарната новина, че някой е хакнал „непробиваемите” сървъри на агенцията и всичките тайни са под заплаха от разкриване. След „Уикилийкс” и разкритията на Брадли Манинг киберсигурността се е превърнала в абсолютна фиксидея за ЦРУ, но дали обучените агенти ще успеят да спрат група решени на всичко гениални хакери? Уебър се оказва в лабиринт от измяна, в който истината и лъжата са изписани с нули и единици… и не можеш да се довериш дори на собствената си сянка.

Авторитетни издания като „Пъблишърс Уикли” и „Ню Йорк Таймс” написаха положителни рецензии за романа, а комплименти за новата си книга Игнейшъс получи и от свои колеги. Американският автор на политически трилъри Брад Тор се изказва ласкаво за „Директорът”: „Поредният брилянтен трилър от властелина на международните машинации. Заблуда, измама и непочтеност – „Директорът” не ме пусна от хватката си до самия край! Заобичах тази книга!

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.