„Дилърът на реалности“ обяви стипендии за ученици в НГДЕК

Авторът на сензационния киберпънк роман „Дилър на реалности“ Николас Димитров обяви две стипендии за ученици от Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“, в която е учил самият той.

Димитров пристигна в София за премиерата на дебютния си роман, който разбуни духовете в няколко страни заради “безцеремонно отношение към религията, наркотиците и сексуалното съдържание”.  Представянето в Carussel Club мина при огромен успех и вещае нов тираж на книгата.

„Действието в романа се развива в едно антиутопично общество, в което моралът вече не е на мода. Религиите са се превърнали в „бърза храна”,а обществото е развратено до краен предел и е погълнато от развлечения и наркотици. Обществото, за което разказвам, е своеобразно предупреждение за това какво може да се случи, ако не овладеем и не управляваме разумно новите технологии във века на тоталната цифровизация”, сподели авторът. Той прочете откъс от книгата в НГДЕК, като не пропусна да поздрави всички с наближаващите празници:„Дори ако дилърът на реалности не успее да промени живота ви, сигурен съм, че през ваканцията ще прекарате няколко дни с увлекателно четиво.”

Информация за стипендиите

Стипендия #1

За 10 клас – покрива разходите по учебната практика в Гърция

Критерий: кандидатства се по документи в края на учебната година, шанс имат кандидатите с най-добър успех от 8-ми до 10-и клас

Стипендия #2

Съвместно c преподавателя г-н Орлин Йорданов

Механика: Cред учениците в 10, 11 и 12 клас се организира кокурс за най-добър разказ, очерк, есе,  новела, сценарий или серия постове във фейсбук или инстаграм, видеоклип и т.д (наречени по-нататък ПРОИЗВЕДЕНИЕ) на тема близка до тази на романа.

В Произведението може  да се използва  идея от киберпънк романа „Дилър на реалности”  като цяло, или фрагмент, със същите или други герои.  Основното условие е, Произведението да е написано  в контекста или «на територията» на романа „Дилър на реалности”.

Краен срок: до 1 април 2020 г.

Награда: стаж в кино и ТВ департамента на рекламната агенция Global Marketing and Communications в Киев, Украйна, като разходите изцяло се поемат от Николас Димитров

Период: няколко седмици през лятото на 2020 година

Кандидатите за двете стипендии могат да заявят интерес на лични съобщения във фейсбук страницата на „Дилър на реалности”.