Дами играят футбол благотворително този уикенд в София

5/5

На 16 май в спортния комплекс „Грийнспорт” ще се проведе традиционният благотворителен футболен турнир за дами-любители в подкрепа на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Основен организатор на събитието е фен клубът на Арсенал в България (ASCB).

Тази година интересът към футболния турнир е още по-голям – участие са заявили общо шест отбора. Освен дамската формация на ASCB, двукратните шампиони и неизменни партньори на инициативата „PwC България”, вече добре познатите момичета от отбора на „Скрити лимонки“, с които фен клубът също изгради добри партньорски отношения и участват съвместно и в други каузи, в подкрепа на благотворителната инициатива ще се включат и още три дебютиращи дамски селекции. Това са новосформираният отбор ентусиастки „EnJoy” и тимът на „Торнадо“, които са благодетели на много други благотворителни каузи чрез тяхната инициатива „Футбол с кауза“. Интерес за участие в турнира има и от дами от съседна държава, като тяхното участие е под въпрос единствено поради специфичните изисквания за преминаване на граничните преходи. Партньори на събитието са АМФЛ, които ще осигурят лекарски екип и ще организират турнир по футболни умения за участничките, както и момчетата от Веспа клуб 2% Brothers България. Вдъхновени от обиколката на Европа на Маркус Андре Майер, който планира да измине над 25 000 км с cc50 Vespa в подкрепа на онкоболните деца в цяла Европа, момчетата от мотоклуба решиха да подкрепят местната кауза. От официалния вносител на Vespa- „Мотоплекс“ също ще се включат с награди.

„Щастливи сме, че успяхме да превърнем това събитие в традиционно и момичетата всяка година очакват с нетърпение поредното издание на турнира, и интересът към него става още по-голям, за което свидетелства присъединяването на нови съмишленици. Тук е моментът да изкажем специални благодарности на любезните домакини от Грийнспорт, които всяка година безвъзмездно предоставят базата си за нашата кауза, на съдиите, които също безвъзмездно ще ръководят срещите и на БФС, които всяка година подкрепят нашата инициатива с жестове и подаръци към участниците. Спорт депо традиционно подкрепят участничките в турнира с ваучери за намаление в търговската си мрежа, a от пловдивската фирма за сандвичи Eat & Go ще предоставят вкусотии за участници и гости на събитието”, заявиха организаторите от фен клуба на Арсенал в България.

Тази година събраните средства от турнира ще бъдат насочени към подпомагане дейността на проекта „Училище без граници за децата с онкохематологични заболявания“. Проектът има за цел да даде възможност на децата да продължат да учат и по време на лечението си, да им се помогне в усвояването на учебния материал и в успешното представяне на изпитите за завършване на учебната година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp