Да свалим Facebook маските – една година след началото

5/5

Проектът стартира през ноември 2017 година с предложение, в почивен ден, веднъж в месеца приятели да се виждат на кафе и сладки приказки. Съвсем естествено се появява и името на инициативата, защото „Да свалим Facebook маските“  е покана за среща с приятели, за запознанство с нови и общуване очи в очи. Още в първия момент е обявено, че битови теми са нежелани и присъстващите са поканени да споделят какво от културния афиш ги е впечатлило. Много скоро всички очакват с нетърпения месечната среща, защото проектът се оказва остров, който спасява от битовите и ежедневни проблеми и  не по-малко важно дава простор на хора, които вибрират на една и съща емоционална честота. Най-ценното се оказа споделеното време, защото всеки от нас в по-голяма или по-малка степен осъзнава ограничението, което дава „свободата“ на днешния дигитализиран свят. И ако виждаме плюсовете на бързата комуникация, виждаме и минусите на това общуване, което безпощадно обезличава истинската ни човешка същност. Скрити зад няколко снимки в мрежата и зад монитора на лаптопа жаждата да си върнем срещите на живо и моментите, в които да се забавляваме заедно расте. Така се ражда идеята за покани към артисти от различни жанрове, които да предоставят възможност да се насладим на техните таланти.

В рамките на 2018 година са реализирани три музикално-сценични спектакъла, с участие на десетки артисти –  Александър Недков – китара, Симеон Аспарухов – поет, Lina Po – финалист в престижния конкурс „Бургас и морето“, 2018, Калин Видински – пиано, Иван Тафров – художник, Ива Спиридонова – поет, Никол Стоичкова – модерен балет, Иван Янев – писател, актьори от класа на проф-д-р Атанас Атанасов, НАТФИЗ – Виолина Доцева, Бояна Авджиева, Бистра Окереке, Велизар Емануилов и други.

Какви са изненадите, които през 2019 година ще поднесе Стелла Илиева – идеен организатор и координатор на проекта предстои да разберем, единственото, което се знае е, че датата за новия спектакъл е запазена. Любопитно е кои артисти ще получат покани да се включат и с какво ще омагьосат гостите, които от своя страна ще имат възможност да се срещнат с приятели, да се запознаят с нови, или пък съвсем реално да срещнат своята голяма любов, защото „Да свалим Facebook маските“ създава светове. Нека създадем нашия, кани Стелла Илиева и очаква всички, които не се страхуват да напуснат мрежата и да се върнат, или да се сблъскат с действителността, да уважат поканата  „Да свалим Facebook маските“.

Моменти от последното за 2018 година събитие може да видите в приложеното видео.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp