Да похапнем Waffle Dog на Немския коледен базар в София

Яли ли сте Waffle Dog? Ние не бяхме, но от събота насам сме му зарибени фенове! А сега ще ви разкажем и защо 🙂

Както знаете, този уикенд Немският коледен базар в София запали уютните си светлини в т.нар. Градска градина, по-известна като Градинката на Народния (театър), и нямаше как да пропуснем да похапнем вкусна храна по рецепти от немскоезичните райони, затова още в събота по обяд се озовахме встрани от жълтите павета пред Двореца.

Както всяка година, на място намерихме коледни играчки, ръчно направени свещи, артистични бижута, красиви детски играчки от плат и дори фото-будка, в която можете да си направите снимка в коледна атмосфера за спомен, а в съседство – занимателна работилница за деца. Тъй като сме любители на храната – сиреч същински чревоугодници – всъщност отидохме основно заради вкусотиите, които обикновено откриваме на такива места в София (и във всички градове, които посещаваме), и както предполагахме, останахме повече от доволни. Накъдето и да погледнете ще видите най-различни немски вурстове, сирена, греяно вино по всевъзможни (не)традиционни рецпети, сладкиши – истиснки рай за любителите на този тип храна. Това, което ни впечатли най-много тази година обаче, е вафленият хотдог на клечка, който може би сте срещали под името Waffle Dog.

Представете си тънка вафлена коричка, пълна със свински братвурст и(ли) леко разтопен от топлината на току-що приготвената вафлена кора Ементал, заляти с вкусен барбекю сос на Hellmann`s и горчица. Звучи добре, нали? Е, на нас не само ни звучи, ами даже ни подтиква към слюноотделяне, затова похапнахме по порция с огромно удоволствие.

Понеже сме ценители и на сладкишите, след вкусната порция Waffle Dog (два броя вафлен хотдог, единият от които с братвурст, а другият – с Ементал) тръгнахме да търсим нещо сладко за десерт, но се оказа, че то е пред очите ни. На щанда на Waffle Dog има и сладки вафлени хотдози с три вида шоколад и близо десет вида добавки по избор – от мини розови целувчици до гладки шоколадови топченца.

И край! Това е нашият любим щанд! Поръчахме си по една порция с бял шоколад и целувки и с два вида шоколад и добавка шоколадови топчета, а докато ги ядохме, буквално си облизвахме пръстите, тъй като разтопеният на 36 градуса шоколад се стичаше бавно по топлата вафлена кора и ни докара до 5-минутно мълчание, по време на което не изпитвахме желание за нищо друго, освен да се наслаждаваме изцяло на десерта си.

На изпроводяк пийнахме и топъл пунш от Waffle Dog, който може да бъде както безалкохолен, така и допълнен с качествен доминикански ром Ron Barceló – божествено питие, което си струва да опитате!

Потекоха ли ви вече лигите? Бързо отивайте на Немския коледен базар!

Можете да намерите Waffle Dog в първата къщичка отляво на входа откъм Българска народна банка. Пробвайте го – обещаваме, че няма да съжалявате!