Да научиш за един ден как се печели от интернет – със и без собствен уебсайт

В една безкрайна Вселена всичко, което може да роди въображението, може да съществува някъде.“

Дийн Кунц

Преди известно време писах материал на тема 5 полезни бизнес книги за начинаещи и напреднали, в който препоръчах книгата на Александър Ненов „Как да печелим от интернет“. Преди два дена се убедих на 100%, че изборът ми е бил напълно правилен.

На едноименния семинар, който се проведе в четвъртък в хотел „Форум“ в София, Ненов разгледа толкова много и разнообразни теми, практики и похвати, свързани с дигиталния маркетинг и онлайн потреблението, че до края на деня беше трудно да не мисля постоянно за казаното от него по време на събитието. А това единствено доказва, колко умело авторът на „На 1 клик разстояние“ и „Как да печелим от интернет“ умее да говори пред публика – ценно качество, което определено не се среща често.

След като откри семинара с провокативната тема за синдрома на десерта и как той влияе на живота ни, Алекс Ненов повдигна завесата за безкрайните бизнес възможности, които ни дава интернет. Разбрах как можем да си направим електронен магазин за 1 минута, кои са плюсовете и минусите на краудфъндинга (груповото финансиране), какво представлява бизнес ангелът и какви са неговите предимства и недостатъци, защо да печелиш от комисионни не е мръсна работа, що е то дропшипинг и др.

_20161014_084858

Освен че посочи множество примери и инструменти, чрез които можем да печелим в онлайн пространството без да имаме собствен уебсайт, Ненов разясни и защо все пак е повече от препоръчително в XXI век да имаме сайт, ако наистина искаме да развиваме бизнеса си. Интернет предприемачът отдели специално време и на seo оптимизацията, Google AdWords, фейсбук и имейл маркетинга.

Сред засегнатите на семинара теми бяха още механизмите на човешкото мислене, колко важна е последователността, защо човек трябва да прави първата крачка и др.

В дискусията в края на събитието взеха участие също Божидар Бончев – настоящ бизнес партньор на Ненов, и Александър Кръстев – създател на сайта Аз чета и PR, които разказаха интересни истории и отговаряха заедно с лектора на въпросите на публиката близо час и половина.

Тъй като засега не виждам информация за следващ бизнес семинар на Александър Ненов, за финал остава да ви препоръчам още веднъж да прочетете „Как да печелим от интернет“. Преди няколко дни попаднах на информация, че скоро на книжния пазар ще излезе нова негова книга – „Интернет безопасност“, която, убедена съм, ще бъде не по-малко интересна и полезна от предишните му две книги.

 „Най-важната част от образованието е преподаването на смисъла на това да се знае…

Симон Вейл

снимки: Емилия Николова

предишна статияКакво мотивира и демотивира хората?
Следваща статияДва от (НАИСТИНА) най-великите романи на Артър Кларк излизат в луксозно издание
Емилия С. Николова
Емилия С. Николова завършва PR в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2010 г. и през следващите 8 години се занимава активно с PR в сферата на културата, а от известно време – и в бижутерийния бранш. Обича да пътува, да чете, да гледа футбол и да ходи на театър, а малкото си свободно време посвещава с голямо удоволствие на изработката на авторски бижута и чанти. През лятото обикновено се подвизава на Градина, Смокиня или някъде в района край Созопол, а през останалото време е навсякъде, накъдето й видят очите. От няколко години Емилия може да бъде видяна и във фитнеса, където - за изненада и на самата нея - страшно много й харесва да вдига щанги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.