„Да докоснеш Пикасо” на Димитър Войнов – син – новата изложба в Арт галерия Ларго (14.10.-02.11.)

художник: Димитър Войнов - син

От 14 октомври Арт галерия Ларго ще представи за втори път със самостоятелна изложба в своите салони брилянтния рисувач Димитър Войнов – син. Експозицията се нарича „Да докоснеш Пикасо” и в нея награденият с приза „Художник на десетилетието 2008 – 2018 на Галерия Ларго“ автор ще покаже най-новите си творчески търсения, провокирани от картините на прочутия новатор на 20-ти век Пабло Пикасо.

художник: Димитър Войнов – син

Цялата изложба включва картини от едноименния цикъл „Да докоснеш Пикасо”. Темата вълнува художника вече повече от година и след изложбата му това лято в Трявна, Войнов за втори път ще представи картини от цикъла в своя самостоятелна изложба. В основата на всяка от творбите е картина на известния кубист. От композицията на испанеца тръгва разработката на българина. Интересната тук е симбиозата между живописните образи на двамата творци.

художник: Димитър Войнов – син

Гледайки картините, зрителят има чувството, че художествения свят на Войнов-младши като че ли е влязал в картините на Пикасо и е започнал там свой собствен живот. Действително провокацията е голяма. Стилът, колоритът, композиционните решения, времето и епохата – всичко отдалечава двамата автори един от друг. И въпреки това картините на Митко са като един прозорец на времето, който ни кара да прелетим не само от една епоха към друга, но и както в прословутия „Да бъдеш Джон Малкович” да се промушим леко от имагинерния свят на единия художник в този несъществуващ, но толкова прочут и известен свят на другия. И ако заимстваме прочутата сентенция от филма, че човек е най-наясно със себе си, едва когато е в кожата на друг, може би ще повярваме, че настоящата изложба е като един опит на Войнов да погледне на себе си и на своето творчество отстрани и да си направи самооценка.

художник: Димитър Войнов – син

Откриването е на 14 октомври от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго, Варна (ул. „Хан Крум“ 8). Повече снимки на творбите вижте в сайта на галерията на www.largogallery.com. Изложбата продължава до 2 ноември.

художник: Димитър Войнов – син

Димитър Войнов – син е роден на 20 септември 1971 г. в София. През 1990 г. завършва Художественото училище “Ил. Петров” в София, а през 1997 – магистратура по стенопис в НХА, София. От 1998 г. досега има над 60 участия в групови изложби в България и Европа и повече от 40 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Варна, Трявна, Фрайберг и Берлин – Германия, Франция, Люксембург.

художник: Димитър Войнов – син

Димитър Войнов е лауреат на годишна награда за живопис на галерия “Триадис” (2004), галерия “Възраждане”, Пловдив (2005), фирма “Красная линия”, София (2008). Негови картини са собственост на колекции в България, Швейцария, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Испания, Англия, Италия, Холандия, Португалия, САЩ. Димитър Войнов – син е носител на приза „Художник на десетилетието на Арт Галерия Ларго 2008 – 2018“. Живее и работи в София.

художник: Димитър Войнов – син
Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO