Cryptid Art Space представя „Срам“ – изложба на Павлета Димитрова (17 септември – 7 октомври)

5/5

На 17 септември от 18:00 часа в столичното арт пространство Cryptid Art Space (ул. „Димитър Трайкович“1)ще се състои откриването на изложбата „Срам“ от Павлета Димитрова.

Павлета Димитрова е родена в гр. София през 2002 г. Завършила е училището по изкуства „Св. Климент Охридски“ в гр. Добрич през 2021 г. със специалност „графичен дизайн“. Има участия в многобройни общи изложби и две самостоятелни със заглавие „Лица“, проведени през февруари 2020 г. в Пловдив и през август 2020 г. в Добрич.

автор: Павлета Димитрова

Настоящата ѝ самостоятелната изложба, озаглавена „Срам“ включва неизлагани до момента произведения, създадени между 2020 и 2022 г. Творбите са изпълнени с различни техники – преобладава графиката в съчетание с материали като темпера, масло, акварел, сух пастел и лак за нокти. Картините са експериментални, но централната тема във всички тях е човекът.

Авторката коментира изложбата си така: „Ако всичко, което не може да се каже, се изстрада до кристалност, то винаги придобива човешка форма. Срамът е портрет с много лица и всички наподобяват моето. За щастие, погнусата от собственото ти отражение има граница, след която оценките изчезват. После започваш да се разпознаваш в цялата заобикаляща среда и да си прощаваш. От егоизъм прощаваш и на света, защото се сещаш, че сам си го създал в главата си по свой образ и подобие.

автор: Павлета Димитрова

Експозицията може да бъде разгледане в Cryptid Art Space до 7 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp