Чудо на природата, до което може да се стигне само с хеликоптер или преход през джунглата

В центъра на острова Реюнион, френска островна земя в Индийския океан, има едно село, което и времето го е забравило …
Островът е възникнал преди три милиона години с изливане на лава, а част от острова, който е известен под името Cirque de Mafate, е отделен от останалата част на острова с остри скали, впечатляващи планини и тропическа гора. Единственият начин да пристигнете тук е с преход с елементи на алпинизъм, или ако имате късмет, с хеликоптер.

Жителите  обитават тази област от 18 век, а първата вълна на заселване се е оглавявала от освободени роби. Скоро след тях, там са пристигнали и френските фермери, а след малко повече от два века, всички те и техните наследници, по-малко или повече, са били изолирани от останалата част от света.

Днес тук живеят 800 души, а почти всички произхождат от първите заселници. В Cirque de Mafate има няколко села, а всяко от тях има няколко къщи, в които живеят много скромно. Когато тук е вашият дом, можете да забравите за гледане на телевизия, интернет и т.н., с оглед на това, че няма ток, нито водоснабдяване. Лекари, полицаи и шумари тук идват с хеликоптер, когато има нужда от техните услуги.

Преди точно шест години, ЮНЕСКО обявява целия Реюнион за част от световното културно наследство.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.