Часът на Земята

Броени часове остават до Часа на Земята 2019.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света, която се провежда от WWF (World Wide Foundation) всяка последна събота на месец март между 20:30 и 21:30 местно време.

За първи път инициативата е организирана през 2007 в Синди, Австралия, чрез масово изключване на електрическото осветление, като целта е да се обърне внимание на наболелия глобален проблем с климатичните промени. В рамките на един час домакинствата изключват осветлението си, а много от най-значимите сгради в света притъмняват фасадите си и по този начин, с малки стъпки, се демонстрира колко малко е нужно, за да оказваме благоприятно влияние върху планетата ни.

Как може да се присъедините към Часа на Земята?

Ето няколко идеи, чрез които бихте могли да сте съпричастни към тази глобална кауза без да нарушите собствения си комфорт дори за миг:

  • Разходка из града

Защо не разнообразите съботната си вечер с разходка из центъра на града? Ще съчетаете каузата, като изключите осветлението у дома си, с приятно занимание в добра компания в началото на пролетния сезон.

!!!Много от общините в страната се присъедияват към Часa на Земята, като притъмняват фасадите на знакови сгради и културни паметници.

  • Нощно изкачване на Черни връх

В събота вечерта на 30 март 2019 г. между 19:30 и 22:00 ч. WWF България, скиорите от БАССЕС/ BEFSA, както и всички любители на движението и планината ще поемат изкачване и спускане с челници – пеша, със ски или сноуборд – по предварително фиксиран маршрут, като по този начин ще отбележат Часа на Земята.

Повече информация можете да намерите на facebook страницата на WWF или тук.

  • Романтика на свещи

Тези, които не са толкова авантюристично настроени, могат да се насладят на една тиха вечер, в домашни условия, но на свещи.

Внимание!!! Може и да ви допадне повече, отколкото предполагате и да превърнете тези вечери в своеобразни ритуали, гарантиращи часове спокойствие сред близките ви хора.

Каквото и да изберете, трябва да знаете, че дори и малките неща са от помощ.

А пък ако решите да се разходите из градовете, съвет от нас: направате снимки на емблематичните сгради със заглушено осветление, а като обектите са притъмнени, снимките стават много красиви. По този начин може и да инфромирате и запознаете по-отблизо другите с каузата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.