Брад Мелцър се завръща с нов трилър след суперуспешния „Вътрешен кръг”

Големият майстор на криминалния трилър Брад Мелцър се завръща с убийствен трилър, посветен на връзката между елиминирането на четирима американски президенти. Авторът на „Вътрешен кръг” отново демонстрира високо ниво историческа компетентност и писателско умение, за да ни поднесе новия си шедьовър „Петият убиец” (ИК „Сиела”), в който тайнствена фигура повтаря мотивите от убийствата на няколко главнокомандващи на САЩ.

Почитателите на Мелцър помнят Бийчър Уайт – героя от „Вътрешен кръг”, занимаващ се с важни документи на американското правителство и добре познаващ историите на хора от политическата върхушка. В „Петият убиец” Бийчър Уайт отново е в центъра на събитията, като става ясно, че някой имитира с точност убийствата на четирима президенти на САЩ. На пръв поглед между тях няма никаква връзка. Привидно, всеки от извършителите е действал самостоятелно, преследвайки свои собствени цели. Единствено Бийчър Уайт забелязва връзка между престъпленията и открива, че четиримата убийци са работили заедно, за една и съща организация. Въпросът е коя е тази организация и кой и защо възстановява убийствата на Линкълн, Гарфилд, Маккинли и Кенеди…

Брад Мелцър стои редом с имената на Джон Гришам и Дейвид Балдачи в света на криминалния трилър. Малцина знаят обаче, че Мелцър е автор на бестселъри в няколко области – художествена, нехудожествена литература, самопомощ и детски книжки. В средите се е известен и с това, че прави обстойни проучвания за своите книги. Едно такова разследване го води до таен музей, където негов познат, държавен служител, му показва части от черепа на Ейбрахам Линкълн и кости на неговия убиец Джон Уилкс Буут. Така започва и историята на „Петият убиец”, чийто преводач от английски е Гриша Атанасов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.