Благотворителна разпродажба набира средства в подкрепа на Есенен лагер ParaKids

0
265

Тази събота, 9 септември, от 10:30 до 18:30 ч. на Откритата сцена на Театър София“ ще се състои благотворителна разпродажба в подкрепа на Есенен лагер ParaKids. Събитието „Планина от намаления за детски приключения“ се организира от книжарници „Сиела”, а всеки, който желае може да подпомогне каузата като закупи на символична цена стоки с нарушен търговски вид, които са годни за употреба. Цените варират от 1 до 10 лв., а сред предлаганите продукти са книги, комплекти за рисуване, играчки, музика, игри и много други. Събраната сума ще бъде в подкрепа на Есенния лагер ParaKids.

Есенен лагер ParaKids е предназначен за деца с увреждания, деца в норма и техните семейства. Целта му е да даде равен достъп и възможност на деца с увреждания (аутизъм, тежки физически увреждания, незрящи) да изпитат емоцията от двигателни активности и спорт сред природата в  планината, заедно с близки и приятели. Сред дейностите са гимнастика, игри и забавления на открито, преход по горски пътеки и запознаване с животинския и растителен свят в местността Узана край Габрово, изкачване на първенеца на Шипченска Стара планина връх Исполин (1524 м).

Сумата, която трябва да се събере е 3400 лв. Организаторите вярват, че много хора ще се включат, за да помогнат Даниела и Бояна, които, с каузата си ParaKids, са миналогодишният победител в Промяната – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България. През юни тази година те организираха първия си летен спортен лагер „Морски приключения“ и зарадваха 22 деца, сред които такива с детска церебрална парализа, аутизъм и незрящи

Освен разпродажбата, на Откритата сцена на Театър „София“ през целия ден ще има забавления и изненади. Програмата включва:

11:00–12:00 ч.: „Направи си мини театър“ с актьора Илия Виделинов

12:30–13:30 ч.: Детски концерт на Music Play и музикално ателие

14:00–15:00 ч.: Игри с ParaKids

16:00–17:00 ч.: Творческа работилничка за деца с „ШиШарка“

17:00–18:00 ч.: Танци с клуб Superforma

18:00–18:30 ч.: Песни, изпълнени от възпитаници на вокалния педагог Камелия Данкова

Партньори на „Сиела” в събитето „Планина от намаления за детски приключения“ са Театър „София“, Промяната, ParaKids, Superforma, Music Play, Креативна работилничка „ШиШарка“, Dunkin’ Donuts, Paper Mate, Staedtler.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY