Благотворителна разпродажба набира средства в подкрепа на Есенен лагер ParaKids

Тази събота, 9 септември, от 10:30 до 18:30 ч. на Откритата сцена на Театър София“ ще се състои благотворителна разпродажба в подкрепа на Есенен лагер ParaKids. Събитието „Планина от намаления за детски приключения“ се организира от книжарници „Сиела”, а всеки, който желае може да подпомогне каузата като закупи на символична цена стоки с нарушен търговски вид, които са годни за употреба. Цените варират от 1 до 10 лв., а сред предлаганите продукти са книги, комплекти за рисуване, играчки, музика, игри и много други. Събраната сума ще бъде в подкрепа на Есенния лагер ParaKids.

Есенен лагер ParaKids е предназначен за деца с увреждания, деца в норма и техните семейства. Целта му е да даде равен достъп и възможност на деца с увреждания (аутизъм, тежки физически увреждания, незрящи) да изпитат емоцията от двигателни активности и спорт сред природата в  планината, заедно с близки и приятели. Сред дейностите са гимнастика, игри и забавления на открито, преход по горски пътеки и запознаване с животинския и растителен свят в местността Узана край Габрово, изкачване на първенеца на Шипченска Стара планина връх Исполин (1524 м).

Сумата, която трябва да се събере е 3400 лв. Организаторите вярват, че много хора ще се включат, за да помогнат Даниела и Бояна, които, с каузата си ParaKids, са миналогодишният победител в Промяната – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България. През юни тази година те организираха първия си летен спортен лагер „Морски приключения“ и зарадваха 22 деца, сред които такива с детска церебрална парализа, аутизъм и незрящи

Освен разпродажбата, на Откритата сцена на Театър „София“ през целия ден ще има забавления и изненади. Програмата включва:

11:00–12:00 ч.: „Направи си мини театър“ с актьора Илия Виделинов

12:30–13:30 ч.: Детски концерт на Music Play и музикално ателие

14:00–15:00 ч.: Игри с ParaKids

16:00–17:00 ч.: Творческа работилничка за деца с „ШиШарка“

17:00–18:00 ч.: Танци с клуб Superforma

18:00–18:30 ч.: Песни, изпълнени от възпитаници на вокалния педагог Камелия Данкова

Партньори на „Сиела” в събитето „Планина от намаления за детски приключения“ са Театър „София“, Промяната, ParaKids, Superforma, Music Play, Креативна работилничка „ШиШарка“, Dunkin’ Donuts, Paper Mate, Staedtler.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.