Бестселърът „Игуаната” на канадеца Дени Терио с първо издание на български език

Подводният град Фтан е вълнуващо място – там живее народът на сирените, гъмжи от чудни риби и други хрилати същества. Входът за него обаче е скрит в сънищата, чийто пазител е Игуаната с пламтящи очи. Най-добрият ѝ приятел е едно момче, а неговият най-добър приятел е напът да остане сирак, защото баща му загива при инцидент с моторна шейна, а майка му е в кома. Романът „Игуаната” от канадския писател Дени Терио е вълнуваща история за приятелството, родено от скръбта и силата на въображението. Тези дни излиза за първи път на български език в превод от френски на Калоян Праматаров и с логото на издателство „Лист”.

Самотата е силата, която тласка двете 11-годишни момчета едно към друго. Люк Безо, чиято майка е изчезнала отдавна, убеждава приятеля си, че Игуаната, скрита в пещерата на Зуавския залив, може да спаси неговата.

С този роман Дени Терио дебютира бляскаво на литературната сцена преди двайсет години – той му донесе наградите „Франция – Квебек” (2001), Anne-Hébert (2002), Odyssée (2002) и Combat des livres на Радио Канада (2007). У нас Дени Терио е познат с романа си „Странните преживелици на един пощальон”, издаден от „Лист” през 2019 г. Роден в малко миньорско градче в Квебек на 24 август 1959-а в Квебек, завършил психология, той пише на френски не само романи, но и сценарии. Четири пъти е финалист за наградата Gémeaux.

Корицата на книгата е дело на Мила Янева-Табакова.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO