„Български рози“, новия роман на Георги Тенев

На 2 септември 2016 година излезе от печат новият роман на Георги Тенев, който носи грациозното и многозначително заглавие „Български рози”.

„Поставен в безизходица, човек усеща перверзния чар на отчаянието. Почти без инвестиция на енергия, по напълно икономичен начин отчаянието може да доведе до крайности, каквито нито геройството, нито фанатизмът предизвикват.“ Така започва първата част на „Български рози” (312 стр., цена: 15 лв.), един тъмен, тревожен, безмилостно честен текст, който потапя читателя в атмосферата на България от началото на XXI век. Това е разказ за съдбата на интелигенцията в безскрупулния свят на силните, бруталните и богатите, за разбитите илюзии за невинност, за суровото и безнаказано присвояване на капитали, идентичности и власт. Една драматична и въздействаща история за непостижимата любов, за приятелствата, задушени от предателства в името на успеха, известността и парите. Авторът хвърля ръкавица към няколко поколения, прави мрачно предсказание за бъдеще на терор и политически отмъщения и ни изправя пред страховитата истина за предопределената участ на децата ни.

Георги Тенев е роден през 1969 година в София. Завършва НГДЕК „Константин-Кирил Философ” и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, по-късно следва и във Виенския университет. Автор е на романите „Партиен дом“ (Награда за български роман на годината на фондация „ВИК“, 2007), „Кристо и свободната любов“, „Господин М.“ и на сборника с разкази „Свещена светлина“ (отличен със стипендия за превод на Американския ПЕН център).

Не пропускайте предпремиерата на „Български рози” в рамките на Празници на изкуствата Аполония 2016! На 7 септември, сряда, от 20:00 часа в Художествената галерия в Стария град ще присъствате на истинско литературно представление: проза с живи актьори и музикален режисьор под шапката на Lilo Petrov (DJ, живо семплиране, атмосфери, психореалности) и със специалното участие на актрисата Лили Гелева (текстове, вокали, вокализа, фантомни звуци) и актьора Явор Бахаров (номадски прочити, експерименти с текста). Авторът ще чете за първи път от години собствени текстове (от „Български рози”, разбира се). Гласовете ще бъдат семплирани и употребени, защото всички гости се съгласяват по подразбиране с условията на партито.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.