„Балдахинът” от Колет с премиера в Театър „Българска армия” на 21 и 22 декември

В края на 2020 г. интересните представления на театралните сцени у нас продължават да ни радват. Едно от тях е „Балдахинът” от Колет по сценичната адаптация на Габриел Сидони-Колет по Ян Хартог, чиито премиери са на 21 и 22 декември в Театър „Българска армия”. Поставновката е с режисьор Стефан Спасов, а актьорският състав е Ели Колева, Гергана Данданова, Меглена Караламбова, Ясен Атанасов, Веселин Анчев и Иван Налбантов.

С тази романтична комедия, пълна с хумор и чар, Колет – брилянтен експерт в тънкостите на любовната игра, майсторката на сюжетите тип „опасни връзки”, проследява живота на един мъж и една жена от първата им брачна нощ, през първата рожба, първата изневяра, та чак до зрялата им възраст.

Пред очите ни ще се изнижат 50 години съвместен живот, той и тя ще изживеят своите върхове и падения, но ще преминат успешно през минираното поле на семейният живот. История на една любов, която не можем да наречем изключителна или необикновена, затова пък история, в която можем да се огледаме и припознаем, макар да е ясно датирана във времето на нашите баби и прабаби. Но какво значение има времето, когато става дума за онова, което се случва между един мъж и една жена под балдахина на тяхната любов?

Премиерата на „Балдахинът” излиза на 14 април 1953година – само година преди писателката да напусне този свят. И това не е никак случайно, защото в този период от живота си Колет, загърбва декадентската екстравагантност и се обръща към привидно тривиалната тема за семейния живот.

        Габриел Сидони-Колет ще бъде запомнена като първата жена, избрана за президент на Академия Гонкур, член на френската академия, номинирана за Нобелова награда за литература. Творчеството й и до днес вълнува с блестящи природни описания, тънък психологизъм и изящна словесност.

У нас представлението дебютира на 21 и 22 декември от 19:30 часа на сцената на Театър „Българска армия”.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO