Back to the Unity за 10-ти път ще обедини българската хип хоп сцена

5/5

Юбилейното издание на партито се казва Traditions

Превърналото се в градска класика събитие Back to the Unity се завръща с юбилейното си десето издание. То ще се проведе под надслов Traditions, а организаторите отново са обещали традиционно на една сцена да съберат най-големите имена на българската рап и хип хоп сцена. Изпълнителите тази година са над 30 емсита и диджеи, а мястото на срещата е столичният клуб Mixtape 5 на 9 февруари

Традициите неслучайно са основната тема партито, където феновете ще могат да чуят както „класици“ като Нокаут и DIS, актуални изпълнители като Secta, So called crew, Logo5 и F.O., така и бъдещето на рапа в лицето на младите 5O`Clock, MishMash, Tahoma и SplitKid.

„Идеята на Back to the Unity винаги е била да се съберем на едно място всички фенове и изпълнители и просто да се забавляваме. Това вече все по-рядко се случва на големи партита, така че това е един готин повод да се видим със „себеподобните“. Постепенно остаряхме и поколенията се смениха, така че започнахме да даваме път и на младите и така това се превърна в една страхотна традиция“, обяснява Филип Петров, познат като Negy от FARS, който е основен двигател на проекта от самото му начало.

Стартът на Back to the Unity е поставен преди почти 12 години в един изоставен завод в Борово, когато няколко групи и изпълнители се събират за първи път на „доста аматьорски начала“, както те самите казват, и решават да организират първото по това време подобно мероприятие. С времето идеята се разраства и увлича още повече хора, а вече има култов статус сред младите. Целта му продължава да е по-скоро идеална, отколкото комерсиална и за това говорят цените на билетите, които са между 10 и 20 лева.

На страницата на събитието във фейсбук всеки ден се разиграват по няколко игри за пропуски, тениски и куп други награди, защото Negy смята, че „трябва не само да се взима, но и да се дава“. Който иска да присъства на събитието, може да си осигури билет онлайн или на някоя от касите на bilet.bg, но е по-добре да побърза, защото традицията повелява, че празно място в голямата зала на Mixtape 5 няма да остане.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp