Авторът на „Българ” написа книга-игра за възрастни

Създателят на култовия анимационен герой Българ и съавтор на няколко детски книги-игри с Българ и компания – Неделчо Богданов – написа книга-игра за възрастни. „Дон Мон” (ИК „Сиела”) излиза в разгара на летния сезон и повежда читателя на пътешествие с круизен кораб по Дунав, където на главния герой Мони ще му се случат най-различни приключения, определяни от избора, който всеки читател направи, докато играе.

Известният с култовия сериал „Българ“ Неделчо Богданов създаде първата си книга-игра за възрастни, в която читателят решава как ще се развие историята до края. На страниците на „Дон Мон” срещаме Симеон, който започва работа като момче за всичко на круизен кораб по Дунав.  Докато изпълнява всичките си задължения – сред които са да бели картофи в кухнята и дори да извежда кучетата на ВИП гостите – на Мони му предстои да се озове в безброй интересни ситуации, които обаче зависят от избора на играещия читател. Затова грабвайте книгата-игра и се пригответе се за щур купон с мацки, покер, алкохол и парти до зори на круизен кораб по Дунав!

А ако не ни вярвате, послушайте самия Неделчо Богданов, който коментира своята книга-игра така: „Кои мацки ще сваляш и как ще го направиш? Всяко твое решение води към ново предизвикателство, нова жена, която да съблазниш, или към нов провал и безславно уволнение. Влез в обув… гащите на един истински плейбой, защото свалячът в тази книга си ТИ!

За допълнително улеснение на играещия изданието съдържа и дълъг списък с ключови думи.

Неделчо Богданов е един от най-популярните аниматори в България. Създател е на любимата на десетки хиляди фенове анимация „Българ”, която се появява през 2010 г. Докато епизодите се множат в интернет, излизат също едноименната компютърна флаш-игра и един от малкото съвременни български комикси – „Българ”. През 2014 г. героят на Богданов излиза на големия екран – в първия български пълнометражен анимационен 3D филм „Българ: филмът”. През пролетта на 2015 г. излиза и първата книга-игра „Българ: Книга – игра.Тайната на пиратския остров”. Следват „Българ 2: Книга – игра. Лабиринтът на времето” и „Българ. Книга-игра 3. Междузвезден унищожител”.  В съавторство с съоснователя на сдружение „Книги-игри” и съсобственик на сайта за интерактивна литература knigi-igri.bg – Александър Торофиев, през 2017 и 2018 г. Богданов публикува илюстрованите приключенски романи „Малкият Българ: Вампирът от Несебър” и „Малкият Българ 2: Върколаците от Иракли”. „Дон Мон” е първата му книга-игра за възрастни.

Художник на корицата на „Дон Мон” е Михаела Зоева.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.