Австрийската комедия „Малки негодници“ за първи път на българска сцена в Младежки театър „Николай Бинев“

5/5

С премиера на австрийската комедия „Малки негодници“ от Бернхард Гьорг, Младежки театър „Николай Бинев“ ще изненада зрителите в самото началото на новия театрален сезон! На 20 и 21 септември пиесата ще бъде представена за първи път на българска сцена в превод на Владко Мурдаров и под режисурата на Атанас Атанасов.

Какво се случва когато един лекар обърка диагнозата на двама от своите пациенти? Проблемът е сериозен, но може да се превърне в истинска каша от абсурдни ситуации, недоизказани мисли и повод за безброй комични ситуации, когато става въпрос за деликатни проблеми като еректилната дисфункция и пристрастеността към секса.

снимка: Младежки театър

В такъв случай объркването на диагнозите на пациентите е истинска катастрофа. И двамата са изненадани от предложената им терапията, но се съгласяват с всичко, подлагайки се на скъпоструващо лечение в частна клиника.

Ще се окаже ли измамна надеждата им за бързо излекуване? Дали лекарите и сестрите в клиниката ще осъзнаят грешката си или лечението ще продължи в противoположната посока спрямо заболяванията на двамата пациенти?

снимка: Младежки театър

Вълнуващата и пълна с обрати комедия на Бернхард Гьорг със сигурност ще успее да ви разсмее, показвайки ни колко нелепи, абсурдни и безкрайно забавни ситуации могат да бъдат породени от една грешка в документацията. Размяна на две имена. Две диагнози. Два лечения. Два живота.

„Малки негодници“ по Бернхард Гьорг е с режисьор Атанас Атанасов и сценограф Ванина Цандева. Композитор е Мартин Каров, хореограф е Александър Манджуков, а фотограф – Иван Дончев. Автор на плаката ет Самуил Шомов.

снимка: Младежки театър

В ролите ще гледаме Ангелина Славова, Ахмед Юмер, Венцеслав Димитров, Веселина Конакчийска, Владислав Стоименов, Георги Гоцин, Гергана Христова, Мая Бабурска, Моника Иванова, Ярослава Павлова, и студентките от специалността „Театър на движението – Невербален театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ Бранимира Петкова, Виктория Биволарска Мила Йовева и Нона Николова.

Следващите дати на „Малки негодници“ са 6 и 27 октомври от 19:00 часа.

Билети можете да закупите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp