„Ангела Меркел. Непреклонната” предизвика интерес на премиерата си

5/5

В понеделник вечер в столичния хотел „Маринела” бе представена първата голяма англоезична биография на канцлера на Германия Ангела Меркел. Книгата „Ангела Меркел. Непреклонната” излиза с логото на „Сиела” и е вече по книжарниците.

Четвъртата книга от поредицата „Власт и отговорност” на издателство „Сиела” – биографията „Ангела Меркел. Непреклонната” от професора по приложна политология в университета Ковънтри Матю Квортръп, стана повод за дискусия в зала „Силует” на хотел „Маринела” снощи.

Изданието бе представено от писателя и главен редактор на „Сиела” Захари Карабашлиев, основателя на поредицата Свилен Спасов и директора на българския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева. Сред разискваните теми бяха житейският и професионален път на Меркел, Източна и Западна Германия и животът от двете страни на стената преди и след 1989 г.

Единият от преводачите на книгата – Любомир Мартинов, също разказа интересни подробности от „Ангела Меркел. Непреклонната” и коментира книгата като човек, работил с текста и в оригинал.

снимка: Иван Ерменков

Разговорът бе последван от дискусия, в която се включиха политикът Асен Агов и министър Лиляна Павлова. Акцентите по време на дискусията бяха ролята на Ангела Меркел в днешна Европа, Балканите и междусъседските отношения.

*

Свободата е основата за развитието на индивида.

Ангела Меркел

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp