Алекс Ненов тръгва на турне с „Летящата планета“ из книжарници „Сиела“

Александър Ненов

Летящата планета“ на Александър Ненов ще кръжи из книжарници „Сиела“ в края на ноември. Популярният онлайн предприемач тръгва на обиколка из страната, за да представи първата си художествена книга в градовете Пловдив, Бургас и Варна. В периода 24–26 ноември Ненов ще се срещне с (по)читателите на добре написаната научна фантастика в книжарници „Сиела“ в трите големи града, за да разкаже повече за антиутопичния си роман.

Припомняме, че „Летящата планета“ ни отвежда в свят, в който посоката на развитие на човечеството не включва необятната дестинация Космос, темата „Вселена“ е табу, а учените са подложени на масови гонения. И всичко това е следствие от невероятния технологичен напредък, който е довел Земята на прага на колосална екологична катастрофа.

Д-р Едуардо Алварес – астрофизик, който прекарва самотните си нощи в полупразния комплекс на Европейската южна обсерватория в Чили, също попада в тази рискова група хора, учените, които отдавна не са на почит. Една вечер, докато отпива от силното си кафе, гарнирано с листенце кока, Алварес забелязва огромен, летящ с бясна скорост към Земята космически обект, застрашаващ всичко живо на планетата. Същото улавят и колегите му из малкото останали обсерватории по света! Какво ще донесе със себе си летящият обект? Ще се изправи ли човечеството пред невъзможен избор? Ще се вслуша ли някой в думите на учените – аутсайдерите в обществото през 2054 г.? И ако да – кой ще бъде той? Изненадващите отговори на тези въпроси ще научите от страниците на „Летящата планета“, чиито представяния в страната са насрочени за:

  • ПЛОВДИВ – 24 ноември (петък), книжарница Ciela Books & Music – Mall Plovdiv (ул. ул. Перущица 6), 18:30 часа;
  • БУРГАС – 25 ноември (събота), книжарница Ciela Books & Music – Mall Galleria  (ул. „Янко Комитов“ 6), 18:00 часа;
  • ВАРНА – 26 ноември (неделя), книжарница Ciela – Фестивален и конгресен център – (бул. „Сливница“ № 2), 16:00 часа.

Александър Ненов е сред най-известните български интернет предприемачи и специалисти по безопасно сърфиране онлайн. Освен с изцяло посветените на професията му книги „На 1 клик разстояние“ (2012, изчерпана), „Как да печелим от интернет“ (2015) и „Интернет безопасност“ (2016), Алекс Ненов може да се похвали и с консултацията на брандове като Samsung, Coca-Cola и Microsoft, както и с реализацията на добре познатите проекти Teenproblem.net, NasamNatam, Peika.bg и др. Той е двукратен победител в конкурса БГСАЙT и редовно се класира в челната му тройка. През 2008 г. е поканен на специалната среща European Social Networking Task Force, организирана от европейската комисия в Брюксел с цел създаване на нови правила за безопасен интернет. Алекс е също лектор на бизнес семинари от висок ранг – Конференция „Digital Biblio Technologies“, TEDx Varna и пр. Носител е и на престижната награда „Рицар на книгата“ (2010).

 

Повече за „Летящата планета“ можете да научите тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.