Алекс Ненов тръгва на турне с „Летящата планета“ из книжарници „Сиела“

Александър Ненов

Летящата планета“ на Александър Ненов ще кръжи из книжарници „Сиела“ в края на ноември. Популярният онлайн предприемач тръгва на обиколка из страната, за да представи първата си художествена книга в градовете Пловдив, Бургас и Варна. В периода 24–26 ноември Ненов ще се срещне с (по)читателите на добре написаната научна фантастика в книжарници „Сиела“ в трите големи града, за да разкаже повече за антиутопичния си роман.

Припомняме, че „Летящата планета“ ни отвежда в свят, в който посоката на развитие на човечеството не включва необятната дестинация Космос, темата „Вселена“ е табу, а учените са подложени на масови гонения. И всичко това е следствие от невероятния технологичен напредък, който е довел Земята на прага на колосална екологична катастрофа.

Д-р Едуардо Алварес – астрофизик, който прекарва самотните си нощи в полупразния комплекс на Европейската южна обсерватория в Чили, също попада в тази рискова група хора, учените, които отдавна не са на почит. Една вечер, докато отпива от силното си кафе, гарнирано с листенце кока, Алварес забелязва огромен, летящ с бясна скорост към Земята космически обект, застрашаващ всичко живо на планетата. Същото улавят и колегите му из малкото останали обсерватории по света! Какво ще донесе със себе си летящият обект? Ще се изправи ли човечеството пред невъзможен избор? Ще се вслуша ли някой в думите на учените – аутсайдерите в обществото през 2054 г.? И ако да – кой ще бъде той? Изненадващите отговори на тези въпроси ще научите от страниците на „Летящата планета“, чиито представяния в страната са насрочени за:

  • ПЛОВДИВ – 24 ноември (петък), книжарница Ciela Books & Music – Mall Plovdiv (ул. ул. Перущица 6), 18:30 часа;
  • БУРГАС – 25 ноември (събота), книжарница Ciela Books & Music – Mall Galleria  (ул. „Янко Комитов“ 6), 18:00 часа;
  • ВАРНА – 26 ноември (неделя), книжарница Ciela – Фестивален и конгресен център – (бул. „Сливница“ № 2), 16:00 часа.

Александър Ненов е сред най-известните български интернет предприемачи и специалисти по безопасно сърфиране онлайн. Освен с изцяло посветените на професията му книги „На 1 клик разстояние“ (2012, изчерпана), „Как да печелим от интернет“ (2015) и „Интернет безопасност“ (2016), Алекс Ненов може да се похвали и с консултацията на брандове като Samsung, Coca-Cola и Microsoft, както и с реализацията на добре познатите проекти Teenproblem.net, NasamNatam, Peika.bg и др. Той е двукратен победител в конкурса БГСАЙT и редовно се класира в челната му тройка. През 2008 г. е поканен на специалната среща European Social Networking Task Force, организирана от европейската комисия в Брюксел с цел създаване на нови правила за безопасен интернет. Алекс е също лектор на бизнес семинари от висок ранг – Конференция „Digital Biblio Technologies“, TEDx Varna и пр. Носител е и на престижната награда „Рицар на книгата“ (2010).

 

Повече за „Летящата планета“ можете да научите тук.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.