Акция в подкрепа на Александър Гайдев от Велинград

Александър Гайдев

Александър Гайдев е от Велинград и страда от “Паркинсонов синдром“. Преди две години успешно е овлядяно неговото състояние, но за съжаление батерията, която го поддържа жив е почти изчерпана. Единствената надежда на Александър е подмяна на батерията, но за съжаление нейната цена е непосилна за него и семейството му. По притеснителното е, че НЗОК не покрива такива разходи. Ето защо, той се обърна към приятелите си в социалните мрежи с молба за помощ:

Писмо до…..

Налага се да напиша това писмо, за да обясня по-подробно защо се налага отново да се обърна към ВАС за помощ. Най-просто казано НЗОК ме осъди на смърт, отказвайки да поеме такива непосилни разходи като моя. Става въпрос за устройството, което включва батерия + чип и подава електро импулси на електродите, базирани в мозъка. Оказва се, че не е достатъчно просто да се разболееш, но трябва да се побереш и в определени граници или параметри. Обикновено при болни от „Паркинсонов синдром“ е достатъчно до 1,5- 1,7 волта, за да потисне тремора и се коригира с лекарства. При менe, за да се потисне тремора, са необходими 3,9 V от ляво и 3,5 V от дясно, освен това и съпротивлението е два пъти по-голямо от обичайното, иначе казано без устройството поемам към вечните ловни полета. Когато ми обясняваха какво ме очаква през юли 2016 г., ми споделиха, че обикновено такава батерия издържа 4 – 5 години, но при мене с тези показатели не повече от 2-3 год. Преди седмица д-р Минкин сметна, че не ми остават повече от един-два месеца, също сметна, че нова батерия при този разход може да издържи до 18 месеца. Споделяйки с моите ангели – хранители /моите безценни приятели/, решиха, че няма време за чакане. Логично възниква въпросът: „Нима на всеки 18 месеца ще ми трябват 30 000 лв., това е безумие! Има и батерии, които издържат 15 год./при мен сигурно около 6-7 г./, но цената е космическа – 66 000 лв.,а има и за 25 год. Би трябвало във всяка, уважаваща себе си държава, животоспасяващите нужди да са безплатни. Изправен съм до стената и нямам друг изход, да спечеля малко време и да се моля при следващия бюджет тези от НЗОК да помогнат на такива , като мен. А аз пиша това писмо, за да ВИ предпазя от всякакви свободни съчинения и измислици. Всяка сутрин, събуждайки се, питам дали съм направил достатъчно добро, за да съм достоен за това, което направихте за мене преди две години. БЛАГОДАРЯ ВИ !!!
И накрая може би се питате защо писмо до с многоточие? Защото в момента в нашата страна няма отговор на нито един логичен въпрос. Защото всеки като мене може да осъди държавата по най-малко три члена от Конституцията на РБ. Пример – чл. 4, ал.2 „Република България гарантира живота, достойнството………“, или чл.28“. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление“, чл.7 и др.
Може би писмото трябваше да го адресирам до Кан Тервел , той като човек спасил Европа от арабите ,може би ще има достатъчно опит да спаси България от някои „българи“!
Ваш Александър Гайдев

В подкрепа на Сашо е открита дарителска сметка в Райфайзенбанк България ЕАД на името на Александър Илиев Гайдев. Номера на сметката е IBAN BG82RZBB91551007202073 и BIC RZBBBGSF. По сметката не се заплаща такса за превод.

За повече информация:

Фейсбук страница на кампанията

0878 687 252 – Иван Бойкинов

0878 134 066 – Георги Дишлянов

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.