Софийски фестивал на науката 2020 ни очаква този уикенд в София Тех парк!

За играта на гени и как да остаряваме по-бавно. Кои са митовете и кои са истините в храненето? Какви са предизвикателствата пред изкуствения интелект? Какво общо имат физиката и музиката? В десетото юбилейно издание на Софийския фестивал на науката, ще търсим отговори на тези и още много други въпроси.

Под мотото „Отдалечени, но по-близо“ и тази година, въпреки всички премеждия, на 26 и 27 септември Софийският фестивал на науката събира за десети път български и международни учени, при строги антиепидемични мерки, за да представи чудесата на света, в който живеем.

София за поредна година ще бъде столица на науката с близо 80 събития на теми от бъдещето на медицината, генната редакция, стареенето и биологичните рискове, през големите катаклизми в Космоса, замръзналите луни и гигантските скокове, които са необходими, за да се превърнем в бипланетарни същества до природния газ, климатичните промени и връзката между наука и изкуство. Във фестивала участват учени от България, Испания, Ирландия, Италия, Обединеното кралство, Полша, САЩ, Сърбия и Унгария. Сред тях има водещи учени, млади изследователи и финалисти от конкурса FameLab от България и други страни.

И тази година фестивалната програма хвърля светлина върху значими научни годишнини – 100 години от рождението на Розалинд Франклин, Рей Бредбъри и Айзък Азимов, 90 години от откриването на планетата Плутон и 30 години от изстрелването на телескопа Хъбъл. Изложби ще разкрият богатството на Вселената – от градивните частици в тяхната свързана форма до изображенията, направени с космическия телескоп Хъбъл. Малки и големи ще могат да се докоснат до микросвета, авиационните технологии, антарктическите открития, програмирането и да наблюдават интерактивни научни занимания и демонстрации на открито.

Благодарение на партньорството между Британски съвет, МОН и Столична община, програмата за училища, която тази година ще се проведе онлайн от 28 септември до 2 октомври, е напълно безплатна и хиляди ученици заедно със своите преподаватели отново ще участват в забавни събития и практически работилници.

Повече за Софийски фестивал на науката 2020 вижте тук.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO