Дългоочакваният пилотен епизод на анимационния сериал „Златната ябълка“ вече е факт!

Всички обявени прожекции от турнето в цялата страна се запълниха за броени часове!

Денят на Будителите тази година зарадва феновете на „Златната ябълка“, първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор, с една дългоочакваната новина. В първият ден на месец ноември 2018г., създателите на анимацията официално обявиха, че са готови да покажат пилотния епизод. Във връзка с премиерата се организира „Турнето на Златната ябълка“, което ще започне с прожекции в гр. София (16, 17 ноември), след което следват гр. Бургас (23 ноември),  гр. Стара Загора (24 ноември), гр. Пловдив (25 ноември), гр. Велико Търново (6 декември)  и гр. Варна (7 декември).

Никой от екипа на създателите “Студио Змей“ обаче не си е представял последвалите събития – всички места за обявените прожекции са запазени в рамките на няколко часа! Последва добавяне на нови часове за допълнителни прожекции, които също биват заети още същия ден и в момента за турнето са запазени общо 1700 билета в цяла България.

Какво, всъщност предизвика този рядко наблюдаван интерес?

“Златната ябълка” е проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Съществува от 4 години, след като създателят му – Димитър Петров – напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип, с който развива проекта. Именно така е основано Студио Змей – екип от аниматори и дизайнери с опит в някои от най-големите анимационни продукции в света.

След две успешни кампании за набиране на средства и световно признание на най-големия анимационен пазар в Европа (Cartoon Forum), “Златната ябълка” успя да спечели хиляди фенове в България и чужбина, както и подкрепата на Българската Национална Телевизия.

След успеха на късометражния филм и книжката от същата вселена – Легенда за първия кукерСтудио Змей с гордост представя пилотния епизод на “Златната ябълка”.

Пилотният епизод на „Златната ябълка“ е 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни. Тя проследява историята на смелата Вихра, която е разкъсана между човешката си природа и магическите си змейски сили и нейната най-добра приятелка – младата самодива Тина-Пакостина. Запознаваме се братята Бран и Влад – безстрашни, млади момчета, които мечтаят да станат велики Кукери. Ще посетим величествения град Хан, ще пътуваме през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са разкъсани от жестока война. Ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всички герои…

Бяха обявени и  хората, които озвучат основни персонажи в серията – певицата Поли Генова дава гласа си на Вихра, Милица Гладнишка озвучава самодивата Тина, Момчил Степанов влиза в ролята на кукера Влад,а  Живко Джуранов е неговият брат Бран.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.